Успешна волонтерска акција НИС-а у Борчи

У Основној школи „Раде Драинац“ у београдском насељу Борча протекле суботе било је веома живо. Ведар дух, оптимизам и солидарност обележили су волонтерску акцију НИС-а под називом „Осмех на дечијим лицима“.

Запослени компаније, колектив школе и ђаци су учинили лепшим унутрашњост школске зграде и двориште школе. Један део тима је окречио кабинет за физику, а други су се распоредили да освеже зид код улаза у школу и офарбају жардињере у које је посађено цвеће.

– Брига за децу и младе и њихов здрав развој је у фокусу НИС-ових волонтера, тако да смо се и у овој акцији одлучили да малишанима из Борче улепшамо простор у коме проводе највише времена. Овом акцијом желимо да покажемо да смо одговорни према заједници и деци и младима као најважнијим члановима друштва, истакла је Снежана Лекић, волонтер НИС-а и координатор акције у Борчи.

Акција у Борчи је последња у низу волонтерских акција које је НИС реализовао у оквиру конкурса волонтерских пројеката под називом „Улепшај! Подручи! Обрадуј! са фокусом на развој заједнице. У жељи да обрадују најмлађе и подаре осмехе онима којима су најпотребнији, волонтери НИС-а уложили су енергију и љубав радећи у Сефкерину, Жабљу, Новом Саду и Београду. Уређујући просторе школа и вртића, дружећи са са децом и младима, међу којима су и они са инвалидитетом и сметњама у развоју, Клуб волонтера НИС-а је потврдио своје опредељење за пружање подршке деци и младима.

Клуб волонтера НИС-а формално је основан 2018. године. У фокусу корпоративног волонтеризма НИС-а су помоћ социјално угроженим категоријама, деци и омладини, као и заштита животне средине. До сада је реализован већи број акција, попут уређења Фрушке горе, кеја на Тамишу, чишћење Петроварадинске тврђаве, као и уручење новогодишњих поклона деци у Општој болници „Студеница“ у Краљеву, Клиничком центру у Нишу, СОС дечијем селу у Краљеву и Дому за децу у Сремчици.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд