Уз подршку НИС-а отворен кабинет за руски језик у Техничкој школи у Бајиној Башти

У Техничкој школи у Бајиној Башти свечано је отворен кабинет за руски језик, чије је опремање и адаптацију подржала компанија НИС у оквиру корпоративног програма „Енергија знања“. Кабинет је намењен ученицима свих разреда школе за извођење наставе како страних језика, тако и других предмета, који захтевају савремену школску опрему.

Свечаном отварању присуствовали су представници локалне самоуправе, Школске управе Ужице, компаније НИС, руководства Техничке школе, Гимназије и локалних основних школа, гости из сфере привреде, наставници и ученици.
Кабинет за руски језик у Техничкој школи у Бајиној Башти потпуно је адаптиран и реновиран. Опремљен је новим намештајем који су комплетно израђивали ученици ове школе, који иначе израђују намештај за цео регион у коме се школа налази. Руски језик се у школи изучава као други страни језик, а поред њега ђаци уче и енглески и немачки. Део школског здања користи Техничка школа Бајина Башта, а други део Гимназија у Бајиној Башти, тако да ће кабинет бити на располагању ученицима како Техничке школе, тако и Гимназије, у извођењу наставе страних језика и осталих предмета, уз најсавременију мултимедијалну опрему.
Председник Општине Бајина Башта, Радомир Филиповић, захвалио се компанији НИС, као и свим професорима који су допринели успесима ученика Техничке школе.

„НИС је показао да је друштвено-одговорна компанија. Као што сам програм говори, „Енергија знања“ треба да представља мотивацију за родитеље и ученике који ће се школовати у нашим, локалним школама.“
Директор Техничке школе, Ненад Михајловић, присутнима је представио рад школе и нагласио да руски језик похађају будући туристички техничари, као и да се Техничка школа на НИС Олимпијадама из руског језика такмичи од 2013. године, када је одржана прва НИС-ова олимпијада. Михајловић је изразио захвалност НИС-у, као и Руском дому који је школи поклонио литературу на руском језику.
Снежана Лакићевић, саветник заменика генералног директора у НИС-у, представила је НИС-ов програм „Енергија знања“, са посебним нагласком на популаризацији руског језика.
„Већ 10 година радимо са колегама из Руске Федерације у највећој нафтној компанији у Србији. Било је природно да подстакнемо развој руског језика који је ранијих година био запостављен. Захваљујем се професорки руског која је допринела да ова школа сваке године на нашим олимпијадама има велики број ученика који остварују добре резултате.“
Ученици ове школе редовно учествују на олимпијадама из руског језика које организује компанија НИС и захваљујући том учешћу и запаженим резултатима које остварују, НИС је кроз свој програм „Енергија знања“, у циљу популаризације руског језика у Србији, подржао опремање кабинета за руски језик у овој школи.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд