Билингвално одељење у алексиначкој гимназији уз подршку НИС-а

Алексиначка гимназија је добила, уз подршку НИС-а, српско-руско одељење на природно-математичком смеру.

Идеја о увођењу билингвалног одељења одавно је постојала у алексиначкој гимназији.
Након извештаја Наставничком већу упућеног по завршетку НИС-овог Кампуса у Бечићима, где су учествовали и ученици из Алексинца, а затим и иницијативе наше Компаније да, због победе у оквиру 4. категорије на Олимпијади из руског језика ученика Алексиначке гимназије, Александра Матића , опреми информатички кабинет у алексиначкој гимназији, приступило се реализацији. Цео колектив је већ крајем септембра једногласно донео Одлуку о подношењу предлога Министарству просвете за увођење руско-српског одељења. У eлаборату, који је прослеђен Mинистарству, међу кључним институцијама и установама које су подржале ову иницијативу aлексиначке гимназије, наведен је и НИС.

Захваљујући томе, од почетка фебруара, организован је бесплатни курс руског језика за све заинтересоване а, пре свега, за будуће ученике билингвалног одељења. У овом тренутку, курс похађа 60 полазника. Руски дом је обезбедио литературу и бесплатно полагање испита, а већ следећег месеца њихов предавач одржаће, неколико предавања полазницима курса.

Билингвално одељење у алексиначкој гимназији представља добар пример успешне промоције руског језика који је, уз пројекат «Енергија знања» и велико ангажовање наставника руског језика из школе у Алексинцу, успешно реализован.

Алексиначка гимназија је мала школа, броји око 400 ђака, али су њени ученици сјајни студенти и неретко успешни такмичари, нарочито у области природних наука.

У школсkoj 2014/2015 години, када буду прослављали 150 година од оснивања ове чувене и једне од најстаријих гимназија у Србији, прва генерација ђака похађаће и прво природно-математичко, српско-руско билингвално одељење.
Искрене честитке!

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд