Битумен НИС-а за кључне инфраструктурне пројекте у земљи и у региону

НИС је током 2014. године пласирао рекордне количине битумена за важне инфраструктурне пројекте у Србији и у региону захваљујући отварању нових канала продаје на иностраном тржишту, те стабилној производњи у рафинеријским постројењима компаније током целе године. Обим продаје битумена у земљи и иностранству већи је за 12 одсто у 2014. години у односу на 2013. годину.

Битумен из панчевачке рафинерије нашао је купце у више земаља ЕУ и у региону, међу којима су Румунија, Бугарска, Македонија, Молдавија, Словенија и Аустрија.
Висок квалитет битумена произведеног у рафинеријским постројењима компаније потврђен је добијањем међународно признатог „Ц“ знака за квалитет који омогућава несметани извоз свих врста битумена, пре свега у земље Европске Уније.

Кад је реч о тржишту Србије, НИС заузима лидерску позицију по обиму продаје и континуираном производњом током целе године гарантује стабилност квалитета и испоруке битумена за путарска предузећа у земљи. За изградњу и санацију стратешки важних деоница у Србији, попут Коридора 10 и 11, рулних писта Аеродрома Никола Тесла, моста Земун – Борча коришћен је битумен из Рафинерије Панчево. Само за изградњу пројекта моста Земун-Борча, компанија је испоручила 2.000 тона путног битумена и више од 1.700 тона висококвалитетног полимер-модификованог битумена.

Поред развоја производних и продајних капацитета, НИС је унапредио своје оперативне и логистичке процесе. У оквиру компаније се примењује поједностављена царинска процедура, такозвано кућно царињење, која представља нови концепт на основу којег је омогућено непрекидно царињење битумена друмским и железничким транспортом, 24 сата дневно, свих седам дана у недељи. Такође НИС пружа услуге превоза битумена у земљи и региону како сопственим савременим аутоцистернама тако и у партнерству са домаћим превозницима.

„Ово ће бити рекордна година у овом сегменту производње и продаје компаније НИС. На овај начин, кроз оптимизацију производног портфеља из рафинеријских постројења, као и кроз унапређење логистичких процеса, компанија настоји да унапреди своју ефикасност и повећа конкурентност у земљи и региону“, изјавио је Филип Ђуровић, директор Сектора за продају битумена у Блоку Промет компаније НИС.

Контакт:

Прес служба
011 313 0116
011 205 8490
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд