Чајковски на Калемегдану као најава Бољшој фестивала

Грађани који су се јуче затекли у близини Музичког павиљона на Калемегдану, имали су прилику да уживају у композицијама Скрјабина, Рахмањинова и Чајковског на мини концерту који је одржан као најава „Бољшој фестивала“ који ће се одржати на Мокрој Гори од 13. до 15 септембра.

Редитељ Емир Кустурица први пут ове године организује „Бољшој фестивал“ по узору на филмски фестивал „Кустендорф“. Одржавање овог фестивала класичне музике је омогућила компанија „Гаспромњефт“, па ће и тема такмичарског дела програма бити извођење класичних и савремених руских композиција.

Čajkovski na Kalemegdanu kao najava Boljšoj festivala

Према речима организатора, главна идеја фестивала је промоција што већег броја младих талената из средњих музичких школа и академија из Србије у жељи да овај фестивал поставе на мапу европских и светских фестивала класичне музике.

У главном програма фестивала учествоваће чешки национални симфонијски оркестар са диригентом Јаном Кучером, руски пијаниста Јуриј Розум и Емир Кустурица и Но Смокинг орцхестра који ће одржати концерте на главном тргу Дрвенграда.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд