Одржан четврти по реду Дан инвеститора НИС-а

Четврти по реду Дан инвеститора, на којем је компанија упознала инвестициону јавност са резултатима пословања за девет месеци 2015. године, одржан је данас у Рафинерији нафте Панчево.

Дијалог представника НИС-а и инвестиционе јавности на представљању финансијских резултата НИС-а
Инвестициона јавност упозната је са финансијским резултатима НИС-а и предстојећим капиталним инвестицијама

Према речима Антона Фјодорова, директора Функције за финансије, економику, планирање и рачуноводство, НИС је у првих девет месеци 2015. године остварио профит од 10,9 милијарди динара, пре свега, захваљујући повећању оперативне ефикасности и смањењу трошкова. Компанија је задржала профитабилност пословања и наставља са инвестирањем, упркос сложеним макроекономским условима и ниским ценама сирове нафте на светском тржишту, истакао је Фјодоров.

Након представљања финансијских резултата и отвореног дијалога између представника НИС-а и инвестиционе јавности, учесници су се упознали са предстојећим капиталним инвестицијама НИС-а, – пројекат Дубоке прераде са технологијом одложеног коксовања у Рафинерији у Панчеву и – Термоелектранa-топланa. Ове инвестиције представили су Владимир Гагић, директор Блока Прерада, Алексеј Белов, директор Блока Енергетика и Иља Кутјаев, директор Дирекције за развој у Блоку Енергетика.

Пројекат Термоелектране-топлане у Панчеву представио је Алексеј Белов, директор Блока Енергетике
Пројекат Термоелектране-топлане у Панчеву представио је Алексеј Белов, директор Блока Енергетике

Настављајући са праксом транспарентног пословања и успостављања нових стандарда корпоративног управљања у Србији, НИС је за представнике инвестиционе јавности организовао и посету GAZPROM бензинској станици «Дунав» и представио овај премијум бренд.

Представници Блока промет упознали су госте са премијум брендом "GAZPROM" на бензинској станици "Дунав"
Представници Блока промет упознали су госте са премијум брендом „GAZPROM“ на бензинској станици „Дунав“

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд