Донација НИС-а Машинској школи у Панчеву

Компанија НИС уручила је донацију Машинској школи „Панчево“, која се састоји од индустријске опреме из Рафинерије нафте у Панчеву, неопходне за успешну реализацију практичне наставе у овој образовној установи.

„Ови резервни делови, које је компанија НИС донирала Машинској школи „Панчево“, имају велику улогу у успешној реализацији практичне наставе. У питању је индустријска опрема коју нам је компанија НИС уступила, а која ће нам омогућити да ученике што више упознамо са индустријским компонентама и што боље припремимо за рад у процесној индустрији“, изјавила је Данијела Вучић, наставник машинске групе предмета у овој школи.

Донација је реализована на основу Mеморандума о сарадњи који су компанија НИС и Машинска школа „Панчево“ потписали у септембру 2017. године. Овај меморандум подразумева унапређење процеса одвијања наставе ради обезбеђивања услова за прилагођавање школског програма и школовање кадрова за пословне потребе Рафинерије нафте „Панчево“. У складу са тим, уз подршку НИС-а кроз програм „Енергија знања“, школа је почетком ове године добила кабинет за мехатронику, опремљен савременом дидактичком опремом за извођење вежби и стицање практичних знања, којом се симулирају реални услови процесне индустрије. Такође, у консултацији са инжењерима Рафинерије нафте у Панчеву, у Машинској школи је допуњен и прилагођен наставни програм за образовни профил техничар мехатронике, чиме су створене околности за школовање кадрова за потребе Рафинерије.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд