Фестивал науке уз подршку НИС-а

НИС је другу годину заредом генерални спонзор Фестивала науке који ће се под слоганом „Све је могуће“ одржати од 4. до 7. децембра у Београду у Цептер Експо центру.

Као једна од највећих енергетских компанија у региону која се ослања на примену нових технологија и иновација у свим пословним областима, НИС је подржао научни фестивал у оквиру корпоративног програма „Енергија знања“ кроз који промовише развој науке и образовања у друштвеној заједници, истовремено афирмишући младе и талентоване ученике, студенте и научнике.

Најавна пресс конференција Фестивала науке
Најавна пресс конференција Фестивала науке

-У оквиру овогодишњег Осмог фестивала науке, НИС је узео и активно учешће представљајући се едукативном и интерактивном изложбом под називом „Од земље земљи-невидљиви свет нафте“ чија је тема настанак нафте, током које ће посетиоци моћи да учествују у пратећим тематским радионицама и експериментима. Ова изложба се и ове године реализује у сарадњи са Геолошком и хидрометоролошком школом „Милутин Миланковић“, истакла је Сања Лубардић, директор Дирекције за екстерне комуникације НИС-а.

NIS_od zemlje_zemlji

Током трајања Фестивала науке НИС ће организовати фото конкурс на Инстаграму под називом „Уз креативност све је могуће“. За учешће у конкурсу биће потребно да се посетиоци фотографишу испред слике бушотине са НИС-овом заштитном опремом. Учесници конкурса затим треба да запрате НИС на Инстаграму (@nis_gazpromneft), и уз фотографију поставе хаштагове #свејемогуће и #нис. НИС-ов жири изабраће три најкреативније фотографије чији ће власници освојити пригодне награде. Резултати фото конкурса биће објављени након фестивала на Фејсбук страници НИС-а.

Осим тога, у понедељак, 1. децембра, НИС ће делити карте преко своје фејсбук странице https://www.facebook.com/NaftnaIndustrijaSrbije. Фановима ће бити постављено питање у складу са овогодишњим слоганом фестивала, а најкреативнији одговори биће награђени са по две карте за највећи регионални догађај који се бави промоцијом науке и образовања.

Идејни творац, оснивач и организатор Фестивала науке је Уметничко-продукцијска група „Ноћ музеја“, која је основана 2004. године у Београду. Фестивал науке подржавају Министарство просвете и науке, Секретаријат за образовање и дечју заштиту Града Београда, Ректорат Универзитета у Београду, бројне стране амбасаде, културни центри и многи други.

Контакт:

Прес служба
011 313 0116
011 205 8490
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд