G-Petrol, ћерка фирма НИС-а, добила признање за највећег инвеститора у Босни и Херцеговини

Са улагањем од око 70 милиона евра, G Petrol, ћерка-фирма НИС-а која управља GAZPROM бензинским станицама је највећи инвеститор у Босни и Херцеговини у категорији аквизиција за 2013. годину. Признање за највећа улагања доделила је Агенција за унапређење страних инвестиција (ФИПА) у оквиру „Избора страног инвеститора БиХ“.

G Petrol управља мрежом премијум бензинских станица GAZPROM која броји 27 објеката у Босни и Херцеговини, након преузимања мреже од компаније ОМВ у марту прошле године.

Признања страним инвеститорима у БиХ у 2013. години додељена су у четири категорије: гринфилд – потпуно ново улагање, аквизиција/приватизација, отварање нових радних места и заједничко улагање. Награда се додељује сваке године као признање страним предузећима чија су улагања била најзначајнија у претходној години и као подршка за будући рад на том тржишту.

NIS_FIPA

„Захваљујем се на овом, за нашу компанију изузетно значајном признању. НИС је инвестирао, између осталих тржишта у региону, и на тржиште Босне и Херцеговине, са намером да ту остане дуго и да донесе један додатни квалитет производа које допремамо из савремене рафинерије у Панчеву, као и да пружимо додатни квалитет услуга и односа са потрошачима и друштвом у целини. Данас после готово две године од уласка на тржиште смо сигурни да је то била исправна одлука и сигурни смо да је БиХ, уз све своје специфичности и врло компликован регулаторни оквир, право место за инвестирање“, рекао је Бранко Радујко, директор G Petrola приликом преузимања награде.

Тагови:

Контакт:

Прес служба
011 313 0116
011 205 8490
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд