Интервју са Тодором Манчићем, председником удружења НУРДОР за МОЈ НИС

Тодор Манчић, председник НУРДОР-a, за корпоративни магазин „Мој НИС“ говори о активностима Удружења и подршци грађана Србије.

Када је основано Удружење НУРДОР и са којим циљем?

-НУРДОР ове године обележава десет година радa. Удружење су 2003. год. основали родитељи болесне деце, подстакнути искуством своје деце и целих породица стеченим током лечења. Од тада, уз помоћ лекара и медицинског особља, психолога, волонтера и пријатеља деце из целе Србије побољшавамо услове лечења и живота оболеле деце и њихових породица. НУРДОР се залаже за право сваког детета оболелог од рака на најбоље могуће услове лечења, за право на игру и едукацију и да поред себе, током лечења, има родитеља или драгу особу… Од 2008. године блиско сарађујемо с удружењем родитеља из Болоње AGEOP Ricerca. Са овим удружењем имамо потписан „Близанац програм“ захваљујући ком je и отворена канцеларија НУРДОР-а у Београду. Поред материјалне помоћи, од велике важности су нам смернице, савети и подршка коју добијамо, а све то поткрепљено њиховим тридесетогодишњим искуством.

NIS_NURDOR

НИС је у сарадњи са НУРДОР-ом спровео хуманитарну акцију „Љубав лечи“. Шта је у овом тренутку најпотребније обезбедити за адекватно лечење малишана?

– Удружење током целе протекле деценије континуирано помаже свим клиникама у земљи у којима се лече малишани оболели од малигних болести. Ламинарна комора, инфузионе пумпе, шприц пумпе, посебни апарати за одржавање хигијене на одељењима која мора бити на највишем нивоу, пацијент монитор … списак потреба је велик, али се надамо да ћемо кроз заједничку акцију са НИС-ом успети да обезбедимо бар део неопходних апарата.

Да ли сте задовољни досадашњом подршком грађана и привредних субјеката у акцијама које организује Удружење?

-Знате, НУРДОР је веома одговорно и транспарентно удружење. Резултати постигнути током година јесу наш понос, али и обавеза да наставимо у истом правцу. Поносни смо и на круг пријатеља и донатора који се све више шири, а с обзиром на нашу визију и планове помоћ ће нам бити итекако потребна. Овде се морамо захвалити и НИС-у на вишегодишњој подршци и пријатељству.

Контакт:

Прес служба
(011) 313 0116
Миленетија Поповића 1, 11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд