Кирил Кравченко добитник признања „Дунавски цвет“

Генерални директор НИС-а Кирил Кравченко, добитник је признања „Дунавски цвет“ за допринос развоју и јачању привредног амбијента у земљама региона. Ова престижна награда додељена је на „Дунавском бизнис форуму“, стручном скупу на тему јачања и развоја региона са посебним освртом на положај младих и њихово запошљавање који је одржан у Новом Саду.

Kravchenko_dunavski cvet

У образложењу награде наведено је да је под руководством Кирила Кравченка, НИС за кратко време израстао у најпрофитабилнију домаћу компанију која значајним инвестицијама и увођењем нових технологија доприноси развоју Србије и јачању привредног амбијента у региону.

Овогодишњи добитници награде „Дунавски цвет“ су и Мајкл Девенпорт, амбасадор Европске уније у Србији за допринос афирмацији и имплементацији европских вредности и стандарда, научник Дејан Илић за светска достигнућа у иновативним технологијама, Маја Пишчевић из Америчке привредне коморе у Србији за изградњу привредног амбијента, Красимир Крилов из Привредне коморе Бугарске за прекограничну сарадњу, Зекеријах Смајић, новинар и први човек агенције „Сенсе“ за повезивање људи, идеја и тржишта, Василије Мићић из компаније „Путеви“-Ужице за субрегионалну привредну сарадњу и Аница Мацка-Дојдер, посланик у Бечу за пројекте Дунавске стратегије и сарадњу.
За афирмацију Дунавске стратегије, признањем „Златни кључ“ награђено је 8 локалних самоуправа из Србије, Мађарске, Хрватске, Бугарске и Румуније.

Други по реду „Дунавски бизнис форум“ који је одржан под покровитељством Владе Аутономне Покрајине Војводине, окупио је привреднике, јавне личности и дипломатске представнике из четрнаест земаља Дунавског региона.

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд