Комесар ЕУ за енергетику похвалио Рафинерију нафте Панчево

У пратњи Кирила Кравченка, генералног директора НИС-а, данас су модернизована рафинеријска постројења у Панчеву обишли Гинтер Етингер, комесар за енергетику у Европској унији и Ивица Дачић, председник Владе Србије са сарадницима.

Komesar EU za energetiku pohvalio Rafineriju nafte Pančevo

Похваливши досадашње развојне успехе, Етигер је после обиласка истакао, да је видео „импресивну фабрику са модерном инфраструктуром и са високом ефикасношћу у раду. Развој НИС Гаспромњефта ће позитивно утицати на домаће тржишта, али и на развој читавог регионалног тржишта.

Komesar EU za energetiku pohvalio Rafineriju nafte Pančevo

Европски комесар за енергетику, који у Србији борави поводом данашњег одржавања Министарског савета енергетске заједнице Југоисточне Европе, нагласио је “да НИС Гаспромњефт има модерну технологију која ће допринети да Србија постане партнер развијеним земљама у тој области и учинити Србију модерном енергетском земљом у региону. Оценио је такође да тржиште Србије може да има значајну улогу и да треба да буде једно од централних тржишта у Југоисточној Европи.

Захваливши госту из Еврепе, премијер Дачић је истакао да су развој и инвестиције у област енергетике за Србију најважнији приоритети економског развоја и да се планирају нова улагања у ову област. „То што Србије више не жели да се задужује, не подразумева да ће се енергетски пројекти одлагати, већ наприотив, потребно је наћи нове облике финансирања.

Komesar EU za energetiku pohvalio Rafineriju nafte Pančevo

Захваливши Етингеру и премијеру Ивици Дачићу за посету панчевачкој рафинерији, генерални директор НИС-а Кирил Кравченко је рекао, да је НИС Гаспромњефт данас имао ретку могућност да представи пројекте који су завршени, али и да европског комесара за енергетику упозна са плановима НИС Гаспромњефта у наредном периоду.

„Детаљно смо попричали како још боље да прилагодимо активности НИС-а европским стандардима и како да прилагодимо нашу стратегију развоју читавог региона“, рекао је Кравченко, истакавши да НИС Гаспромњефт може да допринесе развоју овог дела Европе.

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд