У Ваљеву и Крупњу отворене нове лабораторије за физику и хемију уз подршку „Гаспром њефта“, НИС-а и Новак Ђоковић фондације

Савремени школски кабинети за физику и хемију свечано су отворени данас у Ваљевској гимназији и Средњој школи Крупањ.

Захваљујући донацијама компанија „Гаспром њефт“ и НИС и подршци Новак Ђоковић фондације, Гимназија у Ваљеву је добила нову лабораторију за физику док је у Средњој школи Крупањ отворена модерна хемијска лабораторија.

NIS_valjevo

Реновирање ова два кабинета део је заједничког пројекта две компаније и фондације првог тенисера света, у оквиру којег се обнавља укупно 10 лабораторија у градовима и општинама у Србији, a које су биле оштећене у прошлогодишњим поплавама.

NIS_krupanj

Савремене лабораторије за хемију и физику до сада су отворене у школама у Обреновцу, Петровцу на Млави, Убу, Лазаревцу, Свилајнцу, Параћину, Шапцу, Ваљеву и Крупњу. Последња у низу реновираних лабораторија ће бити отворена наредне недеље у Смедеревској Паланци.

Акцију су покренуле компаније „Гаспром њефт“ и НИС, које су са својим запосленима сакупиле новчану помоћ у износу од 30 милиона динара, како би помогли становништву из подручја која су страдала у прошлогодишњим поплавама. Одлучено је да се прикупљена средства у сарадњи са фондацијом најбољег тенисера на свету уложе у обнову кабинета у основним и средњим школама и да се на тај начин подрже млада генерација и образовање у Србији.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд