НИС и Министарство просвете, науке и технолошког развоја потписали Меморандум о сарадњи

У оквиру обележавања годишњих резултата „Енергије знања“, програма друштвено одговорног пословања компаније, у среду, 18. новембра, НИС је потписао Меморандум о сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

NIS_energija_znanja_Memorandum

Меморандум су потписали министар просвете Томислав Јовановић и заменик генералног директора НИС – а и директор Функције за организациона питања Дмитриј Фоменко. Овим документом договорена је сарадња компаније и министарства на плану образовања и науке у оквиру програма „Енергије знања“.

NIS_energija_znanja
„Компанија је препознала значај улагања у младе, образовање и науку који реализује у оквиру програма „Енергија знања“, истакао је заменик генералног директора НИС-а, Дмитриј Фоменко.

NIS_energija_znanja_min_prosvete
„НИС показује да треба инвестирати у најбоље, јер то даје посебну енергију знању Потребне су инвестиције и у научно-истраживачки рад најбољних и најталентованијих младих људи“, нагласио је министар просвете, Томислав Јовановић.

Свечаном потписивању присуствовали су и ректор Универзитета у Београду професор др Владимир Бумбаширевић, ректор Универзитета у Новом Саду, професор др Мирослав Весковић, декани и професори факултета, други партнери, као и стипендисти НИС-овог пројекта „Енергија знања“.

NIS_energija_znanja_rektor_BG

Ректор београдског универзитета Владимир Бумбаширевић је истакао да је НИС у претходне четири године развијао стратешко партнерство са том институцијом, а нарочито у претходних годину дана кроз пројекат „Енергија знања“. Он је рекао да је НИС пример друштвено одговорне компаније која делима показује своју одговорност на овом плану.

NIS_energija_znanja_rektor_NS
Ректор новосадског универзитета Мирослав Весковић је нагласио да универзитети треба да промовишу такво партнерство савремене компаније као што је НИС и науке, не само у земљи већ и на европском и светском нивоу.

Менаџер НИС-а за сарадњу са универзитетима, Снежана Лакићевић представила је резултате програма „Енергија знања“, као и планове у 2014. години уз напомену да је потписивање Меморандума са Министарством просвете најбоља најава амбициозног плана за предстојећу годину.

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд