Нови корак у модернизацији рафинерије

Компанија НИС успешно је завршила додатну модернизацију два рафинеријска постројења у Панчеву и тиме обезбедила њихов поузданији рад и већи обим производње нафтних деривата.

Једномесечни радови обављени су у највећем рафинеријском постројењу за производњу бензинских компоненти и гасова (FCC комплекс) и у Погону Алкилација, у којем се праве високооктанске компоненте за производњу квалитетног бензина.

У ову фазу модернизације Рафинерије нафте Панчево, НИС је уложио више од три милиона евра.

За време једномесечних радова тржиште је било уредно снабдевано свим врстама нафтних деривата, јер су повећањем производње у ранијем периоду, обезбеђене довољне залихе.

«Осим што је позитивно утицала на економско пословање рафинеријске прераде НИС-а, додатна модернизација директно ће утицати и на смањење емисије прашкастих материја, што је значајан еколошки аспект ове модернизације», истакао је Аурел Богдан, директор Дирекције Производња Блока Прерада у НИС-у.

Додатна модернизација у рафинерији нафте Панчево је обављена по строгим процедурама и уз високо поштовање свих еколошких стандарда, тако да у току извођења радова није било неповољног утицаја на животну околину.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд