НИС добио признање за најбоље односе са инвеститорима

НИС је добио награду за најбоље односе са инвеститорима коју додељује Београдска берза. У односу на прошлу годину, стручна комисија Београдске берзе је закључила да је НИС унапредио информативност и потпуност извештаја који се објављују, као и сам однос запослених у компанији са инвестиционом јавношћу.

Међу компанијама које су листиране на Београдској берзи, НИС је добио највишу укупну оцену према критеријумима присутности у јавности, података који су доступни на интернету, броју састанака са инвеститорима.

„Изузетна ми је част да примим ово признање у своје и у име компаније НИС. Драго ми је што је инвестициона јавност препознала наш труд у овој области. Међу важним параметрима који су се оцењивали су и објављивање историјских извештаја, објављивање актуелне и архиве вести на сајту, подаци о историјату на интернет презентацији, постојање графичких интерактивних приказа кретања цене акција и промета, објављивању аудио и видео записа о пословању компанија, као и основних података о менаџменту компанија. Све иновације које уводимо у ову област пословања су у складу са актуелним светским трендовима и стандардима корпоративног управљања“, изјавила је Јелена Миљуш, менаџер за релације за инвеститорима у НИС-у.

110 (3)

Гордана Достанић, директор Београдске берзе и Јелена Миљуш, менаџер за релације са инвеститорима у НИС-у

Чланови комисије који су оцењивали компаније на берзи су дугогодишњи банкари, брокери и финансијски аналитичари.

Признање је НИС-у уручено на 12. Међународној конференцији Београдске берзе која је јуче одржана у Београду. Ово је трећа година заредом да компанија добија признање за најбоље односе са инвеститорима.

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд