НИС донирао 200.000 конвертибилних марака поплављеним подручјима у БиХ

Компанија НИС а.д. Нови Сад која послује у оквиру групације Гаспром њефт, а на тржишту Босне и Херцеговине је присутна кроз мрежу бензинских станица GAZPROM и НИС Петрол, донирала је 200.000 конвертибилних марака за помоћ поплављеним подручјима у БиХ.

Помоћ је намењена санирању последица поплава и отворених клизишта у подручјима Добоја, Бијељине и Шамца  у Републици Српској односно општине Маглаја и Тузланског кантона у Федерацији БиХ.

„Катастрофа проузрокована минулим поплавама је директно и индиректно погодила све грађане у БиХ. Хиљаде људи остало је без својих домова, међу њима и много наших радника. Ми смо као компанија која успјешно послује широм Босне и Херцеговине и која држи до друштвене одговорности у пословању, осетили потребу да помогнемо онима којима је помоћ у овом тренутку најпотребнија. Жеља нам је да наша новчана донација помогне институцијама у обнови и изградњи инфраструктуре, школа и домова, како би грађани што прије наставили с нормалним животом“, поручио је Бранко Радујко, директор НИС Гаспром њефт за Адриатик регију.

Поред мреже бензинских станица GAZPROM и НИС Петрол, компанија НИС а.д. Нови Сад активна је и у области истраживања нафте и гаса на подручју Семберије у Републици Српској кроз већински власнички удио у предузећу Јадран Нафтагас д.о.о. Бања Лука.

 

Контакт:

Прес служба
(011) 313 0116
Милентија Поповића 1, 11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд