НИС лансирао на тржиште Евро БМБ 98

НИС је почео производњу нове врсте моторног горива евро квалитета са већом октанском вредношћу Евро БМБ 98. Ово моторно гориво, које се производи у Рафинерији нафте Панчево, у потпуности испуњава најстроже захтеве у складу са ЕУ емисионим стандардима за путничка возила.

Евро БМБ 98 је намењен возилима новије генерације, али и старијим аутомобилима, јер обезбеђује бржи и стартнији мотор уз повећање економичности.

Предности Евро БМБ 98 у односу на Евро премијум БМБ 95 су већа октанска вредност горива што даје већу снагу мотору, повећава његову економичност, те доприноси мирнијем и стабилније раду мотора. Поред тога, коришћење овог бензина доприноси очувању животне средине кроз смањење емисије штетних издувних гасова (садржи највише до 10 ppm сумпора у складу са европским стандарима).

„Производњом Евро БМБ 98 ми у пракси показујемо да непрестано радимо на побољшању процеса производње и повећању квалитета моторног горива у складу са најстрожим европским еколошким стандардима. НИС је данас компанија која примењује најсавременија технолошка решења у свом пословању и производи деривате у складу са тржишним потребама и захтевима наших клијената“, изјавио је Кирил Кравченко, генерални директор НИС-а.

Евро БМБ 98 се у првој фази снабдевања малопродајне мреже НИС-а може наћи на 60 бензинских станица „НИС Петрол“ и „GAZPROM“ широм Србије. До краја 2013, овом врстом моторног горива биће снабдевено скоро 120 бензинских станица. Евро БМБ 98 је у понуди и велепродајним купцима.

Списак бензинских станица на којима се продаје Евро БМБ 98 доступан је на потрошачком сајту НИС-а http://www.nispetrol.rs/

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд