НИС међу донаторима изградње нове дечије болнице у Нишу

Данас је у Нишу свечано отворено ново Хемато-онколошко одељење Клинике за дечје интерне болести у Нишу. Савремена дечија болница, која ће радити у оквиру Клиничког центра Ниш, подигнута је на иницијативу Националног удружења родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР), а уз помоћ бројних донатора, међу којима је и НИС.

НИС већ дуги низ година сарађује са НУРДОРОМ-ом и пружа подршку овој организацији.

Свечаном отварању новог одељења Дечије клинике у Нишу присуствовали су представници НУРДОР-а, Министарства здравља, директори Клиничког центра Ниш и Клинике за дечје интерне болести, као и сви донатори, који су у протекле четири године помогли да деца из јужне Србије добију адекватне услове за лечење и којима су овом приликом уручене захвалнице. Средствима НИС-а набављени су неопходни медицински апарати, опрема и намештај, у циљу обезбеђења адекватног простора за пријем и лечење најмлађих пацијената из региона јужне Србије.

НИС већ дуги низ година сарађује са НУРДОРОМ-ом и пружа подршку овој организацији. Тако је у оквиру заједничке акције НИС-а и НУРДОР-а 2014. године уручена донација у медицинској опреми дечијој Клиници у Нишу, док је компанија помогла опремање две Родитељске куће за смештај деце оболеле од рака и њихових породица из унутрашњости, једну у Београду и другу у Нишу.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд