НИС на отварању конференције истраживачке станице Петница

Истраживачка станица Петница је, једанаести пут за редом, организовала годишњу конференцију под називом „Корак у науку“. Свечаном отварању манифестације која је одржана данас у Петници код Ваљева, присуствовали су представници Владе, ресорних министарстава, дипломатског кора и НИС-а, као највећег донатора.

NIS na otvaranju konferencije istraživačke stanice Petnica

На овогодишњој скупу који траје до 9. децембра, резултате својих пројеката и истраживачких активности из 15 научних области представиће 80 младих учесника летњих семинара и кампова истраживачке станице Петница.

Овогодишња конференција одржава се у години јубилеја Петнице – 30 година постојања. НИС је заједно са светском културном институцијом Уједињених нација УНЕСКО – која је и покровитељ јубилеја, део овог значајног догађаја.

НИС је већ четири године за редом финансијски покровитељ програмских активности Истраживачке станице Петница, имајући у виду њен значај за развој научне, културе писмености, образовања у Србији, као и промоцији науке међу младима.

NIS na otvaranju konferencije istraživačke stanice Petnica

Сваке године, компанија кроз програм корпоративне одговорности под називом „Развој науке и младих талената“ донира 12 милиона динара за несметан рад станице, организовање различитих курсерва, летњих школа, кампова и семинара. Захваљујући подршци НИС-а, у Петници је у протеклих неколико година успешно реализовано преко 100 програма са више од 2000 полазника у виду: семинара, кампова, летњих школа, као и Конференције истраживачких радова „Корак у науку“.

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд