НИС на 6. Фестивалу науке

НИС је подржао овогодишњи Фестивал науке који је под називом „Нема теорије“ одржан у Београду од 29. новембра до 2. децембра. Компанија је била спонзор једног од најузбудљивијих делова манифестације под називом „ЕксперТинејџери зона“. НИС је на свом штанду припремио садржај за ученике средњих школа из Србије и региона који је био намењен „експертинејџерима“ тј. средњошколцима који су истовремено били и излагачи на штанду.

NIS na 6. Festivalu nauke

Посетиоци су, по први пут, имали прилику да слажу „3Д“ слагалицу и да се, разврстани у тимове, такмиче у припреми гигантских индустријских објеката у „3Д“ формату. Уз технологију „проширене стварности“ средњошколци и сви присутни имали су могућност и да у вирутелном свету слушају предавања и да, као у филмовима научне фантастике, науче на интересантан начин о почецима истраживања нафте и производњи енергије у Србији. Поред ових занимљивости, ученици су могли и да се опробају у видео игрици „Буди бржи од шампиона“ или усликају за фото конкурс на тему „Наука Инспирише и Спаја“.

НИС „ЕксперТинејџери зона“, смештена у бившој робној кући „Клуз“ била је једна од најпосећенијих локација на којима је одржан овогодишњи Фестивал науке.

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд