НИС-ови музеји отворени за посетиоце у “Ноћи музеја”

Компанија НИС ће и ове године учествовати у манифестацији „Ноћ музеја“, јединственом културном спектаклу, и свим заинтересованим посетиоцима девету годину заредом отворити врата својих музеја у Новом Саду и Кикинди. Музеји НИС-а за посетиоце ће бити отворени 18. маја од 16 до 00:00 часова.

Поводом 50 година узбудљиве историје Рафинерије нафте у Панчеву, НИС је у свом музеју у Новом Саду припремио специјалну изложбу која ће посетиоцима у „Ноћи музеја“ пружити прилику да прођу кроз историјске изазове и успехе Рафинерије, да склопе причу о развоју једне од најважнијих привредних грана у нашој земљи, као и да се кроз интерактивну поставку упознају са занимљивом страном прераде нафте.

Музеј НИС-а у Кикинди омогућиће посетиоцима свих узраста да учествују у виртуелној потрази за нафтом кроз спој најсавременије научне технологије из разних инжењерских дисциплина на терену и у лабораторији и да кроз забавно и интерактивно истраживање савладају цео процес истраживања и производње нафте.

Посетиоце НИС-ових музеја у Новом Саду и Кикиди у «Ноћи музеја» очекују и бројна изненађења, а улаз је бесплатан.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд