НИС-ови стипендисти отпутовали на студије у Санкт Петербург

Драгана Рaдић и Немања Алексић, стипендисти НИС-а, отпутовали су на студије на престижни универзитет „Горни” у Санкт Петербургу.

NIS-ovi stipendisti otputovali na studije u Sankt Peterburg

Пројекат стипендирања студената реализије се на основу сарадње Владе Руске федерације и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије за школовање српских грађана на факултетима универзитета Русије о трошку државног буџета. Снежана Лакићевић, менаџер пројекта „Енергије знања” у НИС-у каже да је ово почетак реализације дела пројекта „Енергија знања”, који за циљ има школовање најбољих ученика који су заинтересовани за студирање у областима инжењерства нафте и гаса.

– Прошле недеље смо испратили Софију, Ивана и Петра у Москву на Руски државни универзитет нафте и гаса „Губкин”, а сада су Немања и Драгана отпутовали у Санкт Петерсбург на национални минерално-сировински универзитет „Горни”.

Прву годину боравка у Русији наших пет стипендиста ће усавршавати руски језик, али и физику, математику, хемију и технолошко цртање, како би од следеће календарске године успешно започели студије на првој години академских студија. Наша жеља је да повећамо број стипендиста који ће добити шансу за студирање престижних факултета у Русији и верујемо да ћемо у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Владом Руске Федерације успети да реализујемо овај, за све нас значајан и леп пројекат – каже Снежана Лакићевић.

Стипендисти НИС-а су веома задовољни указаном приликом. Надају се да ће бити успешни на студијама и да ће оправдати поверење компаније. Након завршетка студија, стипендисти ће започети каријеру у компанији.

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд