НИС подржао реконструкцију обданишта у Кикинди

Деца предшколске установе „Шиља“ у кикиндској општини Нови Козарци од данас ће своје дружење и игру наставити у новом „руху“ реновираног обданишта. Комплетну реконструкцију вртића подржала је компанија НИС у оквиру програма „Заједници заједно“, желећи да допринесе унапређењу услова за боравак деце у овом вртићу и њиховом безбрижном одрастању.

Свечаности која је одржана у овој предшколској установи, присуствовали су градоначелник Кикинде Павле Марков, представници НИС-а, руководство ове дечије установе, као и многобројне званице.

Реконструкција дечијег вртића, наставак је успешне десетогодишње сарадње НИС-а и Кикинде која се спроводи у оквиру програма друштвене одговорности „Заједници заједно“. Имајући у виду важност овог пројекта, компанија је улагањем више од два милиона динара, обезбедила комплетну реконструкцију спољашности зграде, као и реновирање дела унутрашњости, што ће умногоме допринети да више од 40 малишана ове предшколске установе има квалитетније услове за игру и боравак у вртићу.

Градоначелник Кикинде Павле Марков је овом приликом изразио задовољство због реализација пројекта. „ Као што знате, ми сваке године заједно са Нафтном индустријом Србије реализујемо пројекте у оквиру програма „Заједници заједно“, и препорука и жеља градске управе је да се акценат стави на финансирање заједница, односно наших села. То је нешто што сматрамо веома важним, узимајући у обзир то са којим се финансијским ограничењима наша села сусрећу. Из тог разлога смо ова средства усмерили на она места где ми не можемо до краја да испратимо темпо реконструкције и у вртићу „Шиља“ у Новим Козарцима урађена је реконструкција и унутрашњи део вртића и нама је драго што смо финансијска средства усмерили баш на овај пројекат“, нагласио је Павлов.

Милена Спасић, директорка Сектора за друштвено одговорно пословање у НИС-у је навела да је пројекат реконструкције вртића „Шиља“ важан за компанију јер је визија пословања усмерена управо на одговорност према будућим генерацијама. „То је и главни разлог што НИС већ десету годину заредом спроводи друштвено одговорне пројекте у оквиру програма «Заједници заједно» који мењају набоље живот у заједници у којима се реализују. „Будућност на делу“ није само слоган наше компаније, већ представља пословну филозофију бриге о заједници и о друштву у целини, а реконструкција вртића „Шиља“ осликава управо тај слоган. Могу да кажем да ће наша компанија и у наредном периоду наставити да подржава пројекте који доприносе побољшању услова и квалитету живота свих нас, а највише оних најмлађих“ , истакла је Милена Спасић.

Светлана Милић директорка предшколске установе је овом приликом изразила захвалност НИС-у због реконструкције вртића „Шиља“ и оценила да је данашња свечаност круна једногодишњег рада на пројекту који је значајан и за предшколску установу и за целе Нове Козарце.

Програм друштвене одговорности „Заједници заједно“ компанија НИС спроводи већ десет година заредом у 11 градова и општина широм Србије, и у оквиру тог програма је уложено преко милијарду динара за реализацију више од 900 пројеката који су помогли развој локалних заједница. До сада је кроз програме друштвене одговорности у Кикинди реализовано 156 пројеката у које је уложено 170 милиона динара.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд