„НИС шанса“ за младе Зрењанина

Град Зрењанин и НИС потписали су данас Споразум о утврђивању међусобних права и обавеза у реализацији пројекта „НИС шанса 2014“. Споразум су потписали градоначелник Зрењанина Иван Бошњак и заменик генералног директора- директор Функције за организациона питања НИС-а Андреј Шибанов.

11

Према споразуму НИС-а и града Зрењанина, планирано је запошљавање 19 кандидата са високом стручном спремом и 5 кандидата са средњом стручном спремом, који ће на овај начин имати прилику да одмах по завршетку школовања почну да раде и стекну прва професионална искуства у једној од највећих енергетских компанија у региону.
По овом програму ће компанија до краја године запослити око 150 младих стручњака.
„Шанса за младе је симбол новог почетка, започињање нове животне етапе и корак напред у будућност. Бити учесник у томе, за нас је част и задовољство. Као друштвено одговорна компанија, НИС на бројне начине улаже у младе кроз пројекте „Енергија знања“ и „НИС шанса“, јер верујемо да улагањем у образовање на најбољи могући начин инвестирамо у нашу компанију и у ову земљу.“

12

Програм запошљавања младих почео је 2010. године државним програмом „Прва шанса“ који је 2012. израстао у програм наше компаније „НИС шанса“, много већих размера и креиран у складу са нашим пословним потребама. Овим програмима је запослено више од 670 дипломаца и средњошколаца, којима се пружила прилика да прве кораке у каријери започну у једној од најуспешнијих компанија у региону.
Програм „НИС шанса“ се реализује кроз споразумску сарадњу са локалним самоуправама и Аутономном Покрајином Војводином, а у процесу привлачења кандидата подршку пружају универзитети, средње школе, националне службе за запошљавање.

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд