НИС уз Математичку гимназију у Београду

Математичка гимназија у Београду обележила је данас 47 година успешног рада и преко 400 медаља освојених на престижним међународним такмичењима.

Угледу Математичке гимназије и њеној афирмацији како у нашој земљи, тако и у свету највише су допринели успеси њених ученика постигнути у школи, на студијама и на такмичењима из математике, физике, астрономије, астрофизике и информатике.
Победници НИСових Олимпијада одржаних у оквиру пројекта „Енергија знања“ у априлу и мају месецу управо су ученици ове престижне Гимназије – Милан Крстајић, прво место на НИС Српској физичкој олимпијади и Максим Стокић, прво место на Српској математичкој олимпијади.

NIS uz Matematičku gimnaziju u Beogradu
Милан Крстајић, прво место на НИС олимпијади из физике, сребро на Међународној физичкој олимпјади

НИС је, у оквиру пројекта „Енергија знања“, ове године подржао одлазак националних тимова на Међународне олимпијаде из математике, физике и хемије. Медаље су засијале у рукама ученика Математиче гимназије:
– На Међународној Математичкој олимпијади Максим Стокић освојио је сребрну медаљу, а Симон Стојковић бронзу;
– На Међународној физичкој олимпијади Милан Крстајић освојио је сребро, а Илија Бурић, Лука Бојовић, Урош Ристивојевић и Иван Танасијевић бронзу
– Са Међународне олимпијаде из астрономије и астрофизике злато су донели Иван Танасијевић и Лука Бојовић.

NIS uz Matematičku gimnaziju u Beogradu
Максим Стокић, прво место на НИС олимпијади из математике, сребро на Међународној математичкој олимпијади

40 ученика Математичке гимназије и НИС се дружили су се и у августу месецу у НИС кампусу у Бечићима, где су учесници имали прилику да унапреде своја знања уз предавања истакнутих предавача из математике, физике и руског језика.
У циљу наставка успешно започете сарадње НИС и Математичка гимназија су у августу месецу потписали Меморандум о сарадњи. Следеће недеље НИС започиње реновирање и опремање учионице у Математичкој гимназији – учионице „Енергије знања“.

NIS uz Matematičku gimnaziju u Beogradu
НИС-ова екипа Енергије знања са српским олимпијцима

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд