НИС уз овогодишњи Октобарски салон

Под називом „Чудо Какофоније“, 57. Октобарски салон, који се ове године одржава уз подршку компаније НИС, отворио је врата свим љубитељима савремене светске уметничке сцене који ће до 28. октобра моћи да доживе разноликост стваралаштва уметника различитих генерација, порекла и сензабилитета из свих делова света.

Свет савременог стваралачког духа биће приказан у делима више од 70 уметника који ће у пет простора, током шест недеља, дочарати различитост уметничких израза савременог доба кроз разне визуелне форме, као што су цртеж, сликарство, скулптура, фотографија, рељеф, видео, звучна инсталација, интерактивни радови, перформанс и многе друге. Као међународна манифестација која скоро шест деценија представља најбоља остварења у области ликовне уметности на домаћој и регионалноj уметничкој сцени, Октобарски салон препознат је и као место дијалога домаћих и уметника из целог света како би широј јавности предочили богатство и разноликост уметничке продукције у свету.

Као друштвено-одговорна компанија, НИС кроз подршку коју пружа културним манифестацијама као што је Октобарски салон, улаже у образовање и младе, док истовремено доприноси  афирмацији културних вредности.  Уважавајући чињеницу да је култура душа сваког друштва, НИС подржава иницијативе које су усмерене на развој  и унапређење културних садржаја што је један од стратешких циљева друштвено одговорних програма које компанија реализује под слоганом „Будућност на делу“.

 

 

 

 

 

 

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд