Уз подршку НИС-а одржана Хрватска математичка олимпијада

У понедељак је на Математичком одсеку Природно-математичког факултета у Загребу одржано свечано проглашење победника 5. Хрватске математичке олимпијаде, која је ове године, први пут организована уз подршку наше компаније у оквиру корпоративног програма „Енергија знања“.

Takmičari HMO

Након Државног такмичења, 22 најуспешнија ученика од 1. до 4. разреда средње школе позвана су на Хрватску математичку олимпијаду (ХМО) која jе одржана у Загребу у организацији Хрватског математичког друштва и уз подршку НИС-а. Најбоље пласирани ученици на Државном такмичењу решавали су 14. и 15. априла квалификационе тестове, док је у недељу, 27.априла, одржан други круг Олимпијаде на којем су десет финалиста решавали завршне тестове, борећи се за место у тиму који ће учествовати на Међународној математичкој олимпијади.

HMO

Награде најуспешнијим ученицима уручили су Снежана Лакићевић, менаџер за сарадњу са универзитетима, и Хрвоје Краљевић, председник Хрватског математичког друштва.
Ученици који су показали најбоље резултате, односно добитници статуе „Енергије знања“, чине уједно и хрватски национални тим који ће учествовати на Међународној математичкој олимпијади која ће се одржати у јуну, у Јужној Африци, такође уз подршку НИС-а.

Олимпијаде знања, државна такмичења из области природних наука (математике, физике и хемије) и руског језика у Србији и земљама у Региону, одржавају се под окриљем НИС-овог програма „Енергија знања“, којим Компанија улаже у развој образовања младих средњошколаца и студената, пре свега из области природних и техничких наука. Промоција правих вредности, а науке на првом месту, једна је од најважнијих праваца НИС-овог друштвено-одговорног пословања.

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд