Oтворен музеј НИС-а у Кикинди

У Кикинди је свечано отворен Музеј НИС-а у коjeм је представљена богата историја једине компаније која се у Србији бави истраживањем и производњом нафте и гаса.

У Кикинди је свечано отворен Музеј НИС-а у коjeм је представљена богата историја компаније
У Кикинди је свечано отворен Музеј НИС-а у коjeм је представљена богата историја компаније

Mузеј је смештен у Кикинди, граду на чијем подручју се налазе нека од најзначајнијих нафтних поља НИС-а у Србији. Изложени предмети сведоче о историји истраживања нафте и гаса дугој више од шест деценија, али и о целокупном развоју НИС-а. Изложени предмети обухватају компанијске фотографије, документа и макете нафтних поља, а посетиоци  могу  да погледају и вредне експонате, као што су су узорци нафте, делови стена, као и нафташка опрема, попут дубинске пумпе и гасног сидра.

„Наша компанија је кроз историју оставила велики траг на овом подручју  и  отварање музеја баш овде, у Кикинди, је велика част за све нас, као и сама могућност да одамо почаст онима који су били пионири производње нафте и од почетка градили нафтну индустрију“, изјавио је Јевгениј Капуста, заменик директора Блока Истраживање и Производња НИС-а.

За посетиоце, музеј је отворен четвртком од 10 до 14 часова, а осталим радним данима посете се организују уз претходну најаву на телефон 064 888 2667.

Тагови:

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд