Отворена НИС-ова „Лабораторија знања“ на новосадском ПМФ-у

На Природно-математичком факултету у Новом Саду, на одсеку за физику, свечано је отворена нова „Лабораторија знања“ коју је НИС адаптирао и опремио за усавршавање студената.
Лабораторија ће студентима омогућити врхунске услове за рад на пројектима природних наука, а намењена је и студентима за похађање општих курсева из физике и талентованим средњошколцима за припреме пред регионална такмичења.

_DM30973

НИС је дао велики допринос развоју природних наука стипендирањем најуспешнијих ђака и студената, опремањем учионица, донирањем компјутера и остале стручне опреме, као и организовањем олимпијада знања. У адаптацију и опремање „Лабораторије знања“ НИС је уложио 30.000 евра, са циљем унапређења услова за рад и усавршавања младих.

Адаптација „Лабораторије знања“ део је НИС-овог корпоративног програма „Енергија знања”, у оквиру кога је компанија потписала споразуме о сарадњи са Универзитетима у Београду и Новом Саду, као и готово 20 појединачних факултета са два највећа универзитета у земљи.

_DM30979

Сарадња обухвата стипендирање најуспешнијих студената и средњошколаца, организацију такмичења и олимпијада знања из математике, хемије, физике и руског језика, програм стажирања, додатно усавршавање запослених, стицање нових знања и реализацију заједничких научно-истраживачких пројеката. Само у прошлој години компанија је уложила готово 50 милиона динара у подршку образовању и образовних институција у Србији.

_DM30946

„НИС је компанија окренута бизнису, али је пре свега друштвено-одговорна. Улагање у образовање је један од најважнијих сегмената нашег друштвено-одговорног пословања, што смо кроз програм „Енергија знања“ и доказали. Посебно смо заинтересовани за улагање у природне науке и студенте који се образују на овим факултетима, јер је то профил који је увек потребан нашој компанији. Адаптација и опремање лабораторије на Одсеку за физику на Природно-математичком факултету у Новом Саду је реализована са идејом да ће ова лабораторија омогућити студентима да похађају курсеве из физике, да се припремају за такмичења и врхунске услове за рад на пројектима“, изјавио је Андреј Шибанов заменик генералног директора НИС-а.

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд