Отворен „Парк науке“ у Кикинди уз подршку НИС-а

У оквиру пројекта „Заједници заједно“, компанија НИС подржала je изградњу Парка науке у Кикинди. Циљ пројекта је промоција природних наука међу ученицима основних и средњих школа, пре свега из области географије, физике, математике и метеорологије.

NIS_park_nauke1

Парк је смештен у оквиру Центра за стручно усавршавање Кикинда, где су постављени тродимензионални наставни објекти попут Њутновог клатна, метео станице, соларног панела за производњу електричне енергије, жироскопа и генератора електричне енергије.

Изградњом овог Парка наставници ће имати могућност да часове природних наука држе на занимљив и креативан начин, док ће се ученици кроз практичне задатке и демонстрацију упознавати са природним појавама. Овај простор за учење доступан је и свим заинтересованим грађанима који кроз игру могу да усвајају и нова знања.

Програм свечаног отварања Парка науке
Програм свечаног отварања Парка науке

Путем конкурса „Заједници заједно“, НИС реализује подршку заједници у којој послује. Пројекти изабрани на јавном конкурсу доприносе развоју локалних заједница, олакшавају функционисање бројних установа и унапређују рад културних, образовних и спортских институција.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд