„Парк за све“ у Нишу отворен уз подршку НИС-а

У Нишу је отворен „Парк за све“, вежбалиште на отвореном, чију изградњу је подржао НИС. Ова јединствена теретана у земљи опремљена је иновативним и инклузивним садржајима намењеним особама са инвалидитетом. На овај начин, физичким активностима у парку, моћи ће да се баве сви грађани – деца, млади, али и особе за инвалидитетом, као и старији суграђани.

NIS_park_za_sve

У природном окружењу нишког насеља Пантелеј, поред справа за вежбање и рехабилитацију у парку се налазе и украсне саднице, клупе за пратиоце и кориснике, корпе за смеће и упутство за коришћење постављених справа за вежбање.

Иницијативу за реализацију овог пројекта покренуло је Удружење за локални развој „Каменица“. Пројекат је подржала компанија НИС у оквиру јавног конкурса „Заједници заједно“ са жељом да омогући свим грађанима, без изузетака, да буду физички активни и да спорт учини још доступнијим.

Компанија НИС већ пет година спроводи програм „Сарадња ради развоја“ у оквиру којег подржава пројекте и учвршћује партнерске везе са локалним заједницама. „Парк за све“ показује да се кроз сарадњу и заједничко залагање може урадити много и реализовати пројекти који имају за циљ да направе квалитетне промене у Нишу. Поред овог, јавним конкурсом одабрано је и реализовано још 16 пројеката у Нишу из области спорта, културе, екологије, науке, социјалних и хуманитарних делатности.

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд