Проглашени победници Српске математичке олимпијаде

Поводом друге по реду Српске математичке олимпијаде, данас су уз подршку НИС-а у Београду проглашени победници такмичења. Велику Златну статуу Енергије знања добио је Жарко Ранђеловић из нишке гимназије Светозар Марковић, док су Сребрне статуе понели Душан Дробњак из Математичке гимназије из Београда и Шарковић Анђела, такође из нишке гимназије Светозар Марковић. Велика бронзана статуа припала је Максиму Стокићу из београдске Математичке гимназије. Мале статуе Енергије знања су додељене Вукелић Луки и Танасијевић Ивану из Математичке гимназије.

Smo1

У дводневном такмичењу које се одржало 5. и 6. априла у Новом Саду, такмичило се 36 најбољих младих математичара Србије. Победници су изборили пласман за Међународну олимпијаду из математике, која ће се одржати у јуну у Јужној Африци.

Smo3

Награде победницима доделио је Теодор вон Бург, најуспешнији учесник Међународне математичке олимпијаде и најбољи математичар из Србије, сада студент универзитета Оксфорд.
„Препознавање вас и вашег труда је највеће достигнуће „Енергије знања“. Тежићемо да успоставимо систем који ће вам омогућити још већи напредак. У плану имамо пројекте за професорски кадар и организовање додатне наставе за најталентованије. Надамо се да ће ова сарадња трајати још дуго и свима донети добро“, изјавила је Снежана Лакићевић менаџер НИС-а за сарадњу са универзитетима.

Smo

Српска математичка олимпијада се одржава под окриљем НИС-овог програма „Енергија знања“, којим компанија улаже у развој образовања младих средњошколаца и студената, а пре свега оних који се баве природним наукама. Промоција правих вредности, а науке на првом месту, једна је од најважнијих праваца НИС-овог друштвено-одговорног пословања. У том духу, компанија више од пет година сарађује са универзитетима и другим образовним институцијама у циљу стварања стручних кадрова и реализације заједничких научно-истраживачких пројеката.

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд