НИС на скупу о кључним изазовима у области прикупљања и складиштења СО2

НИС је на међународном скупу под називом „СО2 - могућности прикупљања, коришћења и складиштења (Carbon Capture, Utilization, and Storage –CCUS)“ у организацији Министарства рударства и енергетике Владе Републике Србије и "Global CCS Institute" представио пројекте, активности и искуства у овој области .

NIS-CO2

Игор Кораћ, заменик директора Блока Енергетика, истакао је да НИС користи савремена знања и технологије у раду са угљен диоксидом (СО2) и располаже професионално обученим кадровима.

Тако је НИС учесник у програму Европске комисије чији је циљ развој нових безбедносних технологија у раду са СО2. Овај пројекат који се реализује са конзорцијумом међународних партнера, између осталог, треба да допринесе позиционирању НИС-а у Европској унији као компаније која учествује у развоју нових решења у овој области.

Поред НИС-а, на догађају су учестовали представници ресорних министарства, амбасада, страних институција, као и домаћих компанија и факултета.

Скуп је организован са циљем да укаже на кључне изазове у технологији прикупљања и складиштења СО2, развој модерних технологија у овој области, као и начине на које се овим процедурама могу задовољити економски, енергетски и безбедносни приоритети у Србији и региону.

Контакт:

Прес служба (011) 205 8037 press@nis.eu Милентија Поповића 1 11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд