“Спортом против насиља” у Бујановцу

Ђаци Основне школе „Бранко Радичевић“ у Бујановцу, где је одржана још једна акција “Спортом против насиља”, у организацији НИС-а, Тениског савеза Србије, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства омладине и спорта, имали су прилику да уживају у чарима “белог спорта”

NIS_Bujanovac

Тенис који свакодневно гледају путем малих ТВ екрана, сада је стигао и у њихов град и школу. Дечаци и девојчице из Бујановца имали су прилику да науче основне покрете у тенису и да на тренутак уђу у свет својих идола – Новака Дјоковића, Јелене Јанковић, Ане Ивановић и осталих. Неки од њих први пут су држали рекет у руци, али су врло брзо схватили колико је тенис диван спорт.

NIS_Sportom_protiv_nasilja

Акција “Спортом против насиља” још једном је показала да има пуно заинтересованих и да је мало потребно како би се најмлађима показало да је бављење спортом леп и здрав начин за забаву. У игри и учењу брзо је прошло време, па се већ радујемо поновном сусрету.

Од почетка октобра, у акцији је учествовало више од 4000 ђака из девет градова у Србији, а биће настављена до краја школске године. Програм “Светске тениске федерације” (Интернатионал Теннис Федератион ИТФ) – МИНИ ТЕННИС, намењен је деци школског узраста, а за циљ, поред школе тениса, има популаризацију спортских вредности, културе ненасиља, фер плеја у спорту као изузетно важном елементу у здравом развоју деце.

Деци су, поред тениске обуке, уручени поклони које је обезбедио НИС, вишегодишњи генерални спонзор ТСС-а у оквиру свог програма „Енергија спорта“ и стратегије друштвено одговорног пословања. На овај начин НИС се активно укључио, као партнер Тениског савеза, у промоцији здравог живота и анимирања младих талената.

Акција “Спортом против насиља“ биће одржана широм Србије у преко 300 основних школа током школске 2014/15 године. Уз коришћење мини терена, мањих рекета и лакших лоптица, деца су имала могућност да се упознају са вештинама играња тениса уз опрему која је прилагођена њиховом узрасту. Зато и не чуди фантастичан одзив најмлађих који су ову акцију прихватили и пронашли себе, а самим тим и дали пуно оправдање за ову акцију далекосежних могућности.

Прва искуства с почетка ове акције, која је по карактеру едукативно- васпитна, показује да је прилаз деци основног школског узраста био изузетно успешан, одабир презентера показао се као пун погодак, а градови домаћини су у правом тренутку и на прави начин схватили да се кроз ову и сличне акције забавног карактера уобличи и на прави начин покажу вредности које су потребне најмлађима у њиховом одрастању.

Акција „Спортом против насиља“ овог лета одржана је у Београду, Новом Бечеју, а са новом школском годином наставила се у Новом Пазару, Пријепољу, Врњачкој Бањи и Краљеву, Јагодини, Крагујевцу, Ужицу, Бујановцу, следе: Владичин Хан и Сурдулица (25.11.2014), Хртковци (03.12.2014), Нова Пазова (11.12.2014), Зајечар (17.12.2014).

Контакт:

Прес служба
011 313 0116
011 205 8490
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд