Свечано отворене две НИС-ове учионице у Новом Саду

У новосадској гимназији „Јован Јовановић Змај“ и на Технолошком факултету данас су свечано отворене две учионице које је НИС реновирао, адаптирао и опремио намештајем за спровођење наставе, као и неопходном рачунарском опремом.

otvaranje učionice u gimnaziji Jovan Jovanović Zmaj

Компанија је средства за адаптацију учионица обезбедила на основу меморандума о сарадњи са овим двема оберазовним институцијама како би унапредила и осавременила услове за рад и учење младих.

Учионица у Гимназији је опремљена са више од 20 стоних рачунара, лап-топом и савременим пројектором и екраном.
„Ова учионица је стигла баш на време – на јесен ће овде заживети прво одељење за посебно надарене младе информатичаре. То значи да ће у септембру у клупе у бојама НИС-а сести најбољи млади информатичари Војводине“, рекао је директор гимназије Јован Јовановић Змај Радивоје Стојковић.

Otvaranje učionice, Andrej Šibanov

Технолошки факултет Универзитета у Новом Саду добио је нови информатички кабинет, опремљен десктоп рачунарима, лап-топом, пројектором и екраном, као и новим намештајем. Отварању учионице је присуствовало двоје стипендиста Технолошког факултета, који такође примају месечне стипендије компаније, уз обавезу да са успехом заврше студије и почну да уче руски језик. Њих двоје чекају радна места у компанији одмах по дипломирању. Поред поменутих стипендиста, НИС помаже школовање још 31 средњошколца и 16 академаца чије су поље истраживања природне науке.

IMG_4809

Тренутно се петоро студената из Србије образује на факултетима у Москви и Санкт Петербургу, док ће овог лета бити изабрано 15 младих који ће високо образовање стећи у Русији. Њихове обавезе су да буду добри студенти и да после дипломирања почну да раде у НИС-у.

„Управо енергија која се види на овим младим лицима јесте Енергија знања. Сарадња са квалитетним средњим школама и гимназијама, као и Универзитетима, за нас представља могућност да заједнички градимо будућност: како компаније, тако и Србије“, рекао је Андреј Шибанов, заменик генералног директора НИС-а за организационе послове најављујући да очекује да ће та сарадња у будућности бити још чвршћа.

„Пре свега желели смо да променимо систем вредности, да стимулишемо и препознамо најбоље и да скренемо пажњу да су нам стручњаци у области природних наука преко потребни. Ово је наш начин да дамо наду младима талентованим људима да ће им се сав труд који улажу у своје образовање исплатити, јер могу очекивати запослење у оваквој компанији“, истакла је Снежана Лакићевић, менаџер НИС-а за сарадњу са факулетима отварајући учионице.

IMG_4752

„Потписивање споразума са компанијом је значајно, јер омогућава да два јака бренда, Универзитет у Новом Саду и НИС, заједно створе квалитетне кадрове“, изјавио је Мирослав Весковић, ректор Новосадског универзитета.
Адаптација учионица у Гимназији Јован Јовановић Змај и на Технолошком факултету у Новом Саду је реализована у оквиру НИС-овог корпоративног програма друштвене одговорности „Енергија знања”. Претходно су овакве учионице добиле су и Математичка гимназија из Београда, али и три високошколске установе: Рударско – технолошки факултет из Београда, Технички факултет из Зрењанина, а сада и Технолошки факултет из Новог Сада.

Само у прошлој години компанија је уложила готово 50 милиона динара у подршку образовању и образовних институција у Србији. НИС је до сада потписао споразуме о сарадњи са Универзитетима у Београду и Новом Саду, као и готово 20 појединачних факултета са два највећа универзитета у земљи.

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд