НИС-у признање Пореске управе за највећи допринос буџету

НИС је данас примио признање од Пореске управе за највеће укупне уплате у републички буџет по основу директних и индиректних пореза у 2012. години. Захвалницу за такав резултат је генералном директору НИС-а Кирилу Кравченку уручио директор Пореске управе Иван Симич.

NIS Poreska uprava

Са укупно готово 92 милијарде динара на крају 2012. године, НИС је био појединачно највећи порески обвезник и у укупним приходима у буџету је учествовао са око 11 одсто. Уз то, компанија учествује са више од осам одсто у свему што Србија произведе, тако да је допринос НИС-а српском бруто домаћем производу колико и допринос стратешке гране пољопривреде.

„Упркос кризи која ни ове године не јењава, НИС је напредовао током 2013. Значајно смо повећали уплате у буџет, за око четвртину у односу на прошлу годину тако да ћемо ове године уплатити око 115 милијарди динара. Наше учешће у укупним приходима буџета у последњих пет година повећало се са седам на више од 13 одсто. То је најбољи одраз снаге и посвећености оба акционара, Гаспромњефт и Влада Србије, развоју НИС-а“, истакао је Кирил Кравченко, генерални директор НИС-а.

„Захвалница и лично уручење је најмање што Пореска управа Републике Србије може да учини за тако доброг пореског обавезника као што је НИС. Велика нам је част да можемо на овај начин да изкажемо наше поштовање према вама и надамо се да ће ваше пословање и даље да буде успешно, констатовао је Иван Симич, директор Пореске управе Републике Србије.

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд