Успешно завршени инвестициони радови на Постројењу за производњу битумена

НИС је 9. фебруара успешно стартовао комерцијалну производњу на Постројењу за производњу битумена у Рафинерији нафте Панчево након редовних инвестиционих радова на одржавању постројења.

На овај начин, компанија је обезбедила производњу висококвалитетног битумена и стабилне испоруке овог прозвода за путарска предузећа током целе године.

Током радова који су трајали 18 дана, обављен је низ технолошких и техничких послова ради довођења опреме и комплетног постројења у поуздано радно стање. Захваљујући оптимизацији, послови су урађени 7 дана пре уобичајеног рока за овакву врсту посла, чиме је повећана оперативна расположивост која се прати кроз Соломон показатеље – међународни стандард за процену ефикасности рафинеријских постројења.

Радови, чија се вредност процењује на око 30 милиона динара, обављени су уз поштовање највиших стандарда заштите на раду и заштите животне средине.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд