Викенд спорта на Београдском сајму уз подршку НИС-а

Током протеклог викенда у Београду је одржан „Сајам спорта 2018“ на коме је компанија НИС у сарадњи са Тениским савезом Србије (ТСС) и Кошаркашким савезом Србије (КСС) организовала „Отворене школе тениса“ и „Мини баскет“ турнир за децу.

Сајам спорта био је прилика да се окупи велики број деце која су уз дружење и фер плеј игру, показала своја тениска и кошаркашка умећа. Тако је на  штанду КСС-а одржан  показни тренинг у мини баскету, где су деца имала прилику да се упознају са легендама нашег спорта и 3х3 репрезентативцима Марком Савићем и Стефаном Стојачићем и са њима „одмере“ своје кошаркашке вештине.

У исто време на штанду Тениског савеза Србије одржане су „Отворене школе тениса“ где су своја знања са најмлађима поделили селектор Дејвис куп репрезентације Ненад Зимоњић, као и млади асови српског тениса попут Миомира Кецмановића, Дејвис куп репрезентативца Пеђе Крстина, ФЕД куп репрезентативке Србије Бојане Јовановски и многе младе тениске наде.

Промоција спорта и афирмација спортских вредности су међу  приоритетима друштвене одговорности НИС-а која се спроводи под слоганом „Будућност на делу“. Овогодишњим активностима на Сајму спорта попут „Отворених  школа тениса“ и „Мини баскет“ турнира за најмлађе,  компанија заједно са својим партнерима из КСС-а и ТСС-а наставља са подршком дечјем спорту и промоцијом здравог начина живота. У „Отвореним школама тениса“ до сада је учествовало више од 30.000 деце широм Србије.

Ово је пета година заредом да НИС учествује  на Сајму спорта -јединственој манифестацији у Србији, која се одржава под покровитељством Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије и окупља велики број домаћих и светских спортских звезда, представника спортских савеза и Олимпијског комитета Србије, пружајући много занимљивих садржаја за све поклонике спорта.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд