Волонтери НИС-а у акцији „Да сваком дан буде радостан“

Чланови клуба волонтера компаније НИС учествовали су у акцији „Да сваком дан буде радостан“ организованој 20. септембра у Школи за основно и средње образовање „Милан Петровић“ у Новом Саду. НИС-ови волонтери већ традиционално раде на акцијама и дружењу са децом у циљу унапређења њихових социјалних компетенција, успостављањем нових веза и развојем осећаја припадности, а овом приликом реализовали су фарбање стубова у дворишту школе.

Циљ акције превасходно је било сређивање изгледа самог објекта, како би ученици и остали корисници своје дане проводили у лепшем амбијенту, али и оно што ове акције чини посебним за све њене учеснике – дружење запослених компаније НИС са децом и склапање нових пријатељстава. Кроз заједничке активности волонтера и ученика, повећава се узајамно разумевање и осећај прихватања, као и укљученост ученика и корисника школе „Милан Петровић“ у друштвени живот шире заједнице. Ову установу намењену основном и средњем образовању похађа преко 500 ученика, а додатну вредност представља и дом са 80 ученика, који се налази у њеном саставу. Поред тога, школа „Милан Петровић“ у Новом Саду свакодневно је место боравка деце и ученика који долазе из других школа и вртића на додатну подршку, а уз дневне боравке намењене одраслим корисницима ова установа је највећи систем у региону посвећеном бризи о потребама деце, ученика и особа са сметњама у развоју и инвалидитетом.

„Да сваком дан буде радостан“ трећа је од пет акција изабраних на компанијском конкурсу под називом „Улепшај! Подучи! Обрадуј!“, коју су запослени Нафтне индустрије Србије сами осмислили са циљем пружања подршке заједници.

Клуб волонтера НИС-а формално је основан 2018. године. У фокусу корпоративног волонтеризма НИС-а су помоћ социјално угроженим категоријама, деци и омладини, као и заштита животне средине. До сада је реализован већи број акција, попут уређења Фрушке горе, кеја на Тамишу, чишћење Петроварадинске тврђаве, као и уручење новогодишњих поклона деци у Општој болници „Студеница“ у Краљеву, Клиничком центру у Нишу, СОС дечијем селу у Краљеву и Дому за децу у Сремчици.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд