Волонтери НИС-а у акцији „Ослушнимо звуке срца“

Да се тајна среће крије, не само у узимању, већ и у несебичном давању, поново су доказали волонтери Нафтне индустрије Србије учествовањем у још једној хуманој акцији, овога пута у необичном београдском кафићу - „Звуци срца“. Клуб волонтера компаније НИС је веома активан у пружању практичне помоћи и подршке деци и младима којима је потребна пажња, а овом приликом организовали су дружење са младима sa блажим сметњама у развоју.

Кафић „Звуци срца“, који се налази на адреси Чубурска 12 на Врачару, јединствено је место у региону, које окупља људе добре воље и отвореног срца, а издваја се по томе што запошљава младе са блажим сметњама у развоју и нуди им прилику за рад и бољу интеграцију у заједницу. Путем акције „Ослушнимо звуке срца“ волонтери НИС-а настоје да подрже радно оспособљавање младих са сметњама у развоју, затим утичу на повећање броја посетилаца у услужним објектима у којима они раде, као и да подстакну њихово укључивање у ширу друштвену заједницу. Од самог отварања, овај шармантни кафић издвојио се несвакидашњом атмосфером и људском топлином, коју гостима уз осмех поклања особље локала, што су препознали и подржали НИС-ови волонтери.

Поред дружења у кафићу, волонтери су учествовали и у заједничкој изради сувенира и осликавању занимљивих предмета у оближњој радионици, са циљем размене искуства са младима ометеним у развоју и поделе са њима вештине и знања којима владају. Овакав вид интеракције представља добар модел за развој и унапређење професионалних, али и социјалних компетенција особа са сметњама у развоју. Овом акцијом запослени Нафтне индустрије Србије још једном потврђују да су покретачи позитивних промена у друштву и да својим примером показују да је сваки, па и најмањи допринос пружању помоћи и подршке деци и одраслима из социјално угрожених категорија важна степеница ка стварању бољег друштва за све.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд