Волонтерска акција НИС-а у Жабљу под називом „Улепшајмо заједно околину“

Да је одлика јаких људи несебичност и пружање помоћи осетљивијима од себе доказали су и волонтери компаније НИС, који су ове суботе дан провели у дружењу са децом и младима са инвалидитетом из Жабља.

Том приликом, у оквиру акције под називом „Улепшајмо заједно околину“, волонтери НИС преуредили су простор Удружења родитеља и хранитеља деце и одраслих особа са инвалидитетом „Алтруист“.

Своју снагу и срца волонтери су ставили у службу улепшавања дворишта удружења, које је на крају дана блистало уз свеже обојену ограду и капију, као и обновљену фасаду. Овом акцијом родитељима деце са инвалидитетом, као и корисницима просторија удружења, омогућен је боравак у пријатнијем амбијенту и безбеднијим условима. Волонтери НИС-а награђени су за свој труд бројним осмесима деце и одраслих, али и новим пријатељствима стеченим у Жабљу.

Након Жабља, као и Сефкерина у коме су недавно организовали уређењe забавишта, чланови Клуба волонтера НИС-а настављају са пројектима широм Србије и спремају се за нова дружења са децом којој ће пружити пажњу, љубав и осећај припадности.

Ове акције, које су осмислили сами запослени НИС-а, изабране су на недавно организованом компанијском конкурсу под називом „Улепшај! Подучи! Обрадуј!“. Од тренутка формирања клуба волонтера до сада реализован је низ успешних пројеката, пре свега у области помоћи социјално угроженим категоријама, као и заштити животне средине. У кратком периоду НИС-ови волонтери су уредили руски Некропољ у Београду и осликали хол Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“, новогодишњим поклонима обрадовали децу у краљевачкој болници, Клиничком центру у Нишу, СОС селу у Краљеву, као и Дому за децу у Сремчици, а радили су и на уређењу Фрушке горе и кеја на Тамишу.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд