Волонтерске акције НИС-а у Зрењанину и Кикинди

У оквиру пројекта „За чистије и зеленије школе Војводине“, волонтери НИС-а организовали су акције у Зрењанину и Кикинди.

Заједно са ђацима Основне и средње школе за децу са посебним потребама „9. мај“ у Зрењанину запослени НИС-а, чланови Клуба волонтера, данас су офарбали и уредили спортски терен. Поред тога, за ученике Средње школе „Душан Васиљев“ из Кикинде организовано је предавање стручњака НИС-а о значајној еколошкој теми – управљању отпадом, као и о актуелним пројектима из области заштите животне средине у компанији. О овим темама средњошколцима су говорили Ненад Марковић, координатор за HSE и Светлана Бошковић, експерт координатор за HSE.

У фокусу корпоративног волонтеризма НИС-а су активности усмерене на социјално угрожене категорије, децу и омладину, као и на заштиту животне средине. Захваљујући овим акцијама, између осталог, новогодишњим пакетићима су обрадована деца у Општој болници „Студеница“ у Краљеву, Клиничком центру у Нишу, СОС дечијем селу у Краљеву и Дому за децу у Сремчици, док су учешћем у акцијама уређења Фрушке горе, Тамиша код Панчева и Петроварадинске тврђаве запослени НИС-а дали свој допринос очувању животне средине.

Пројекат „За чистије и зеленије школе Војводине“ покренули су Покрајински секретаријат за урбанизам, заштиту животне средине и одрживи развој и Покрајински секретаријат за образовање са циљем подизања свести и личне одговорности за бригу о животној средини, као и неговања и очувања чистијег и зеленијег амбијента у васпитно-образовним институцијама на територији Војводине.

„Свака волонтерска акција ме чини срећном и задовољном, поготово када су деца у питању. Њихови осмеси, радовање, њихов труд, њихов трептај ока и задрхтала рука док заједно са нама раде, испуне вам душу. У таквим ситуацијама схватам колико је наше мало њима много. БРАВО за школарце из Зрењанина, учинили су нам овај дан заиста посебним“, изјавила је волонтерка Снежана Лекић.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд