Заједничка еколошка акција НИС-а и града Панчева на уређењу кеја на Тамишу

У заједничкој волонтерској и еколошкој акцији НИС-а и Града Панчева која је данас организована на кеју код Тамиша, учествовало је 80 радника Рафинерије нафте Панчево, ученици средњих школа и кајакашког клуба из Панчева, као и запослени градских комуналних предузећа из Панчева.

Заједничком акцијом на делу кеја код улице Милорада Бате Михајловића, преко пута Црвеног магазина, уређене су зелене површине и стазе, сакупљен отпад и офарбане клупе, тако да житељи Панчева и њихови гости могу да уживају у уређеној обали и парковима на овом делу кеја на Тамишу.

Акцију је подржавала Градска управа града Панчева, ЈКП „Зеленило“ и ЈКП „Хигијена“, а она представља наставак традиционалне еколошке и волонтерске акције коју запослени у НИС-овој Рафинерији нафте у Панчеву организују већ низ година.

До сада, она је реализована у кругу рафинерије сваког пролећа, са намером да запослени уреде своје окружење.

– Улагање у заштиту животне средине је део нашег стратешког опредељења, а доказ тога су константна улагања у модернизацију и примену нових, чистијих технологија у Рафинерији нафте Панчево. Тако је и ова волонтерска акција одраз корпоративне културе наше компаније, као и добре сарадње са градом Панчевом усмерене ка чистијем и уређенијем граду.

Уверени смо да ће уређење заједничког простора у коме живимо постати наша традиција на задовољство свих Панчеваца, истакао је Владимир Гагић, директор НИС-овог Блока Прерада.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд