Запослени НИС-а донирали ултразвучне дијагностичке апарате породилишту у Новом Саду

Запослени НИС-а су у оквиру хуманитарне акције “Будућност се пише срцем” својим средствима омогућили набавку савремених ултразвучних дијагностичких апарата за породилиште “Бетанија” у оквиру Клиничког центра Војводине у Новом Саду.

Запослени НИС-а донирали ултразвучне дијагностичке апарате Клиничком центру Војводине у Новом Саду
Запослени НИС-а донирали су ултразвучне дијагностичке апарате Клиничком центру Војводине у Новом Саду

Реч је о широј филантропској акцији НИС-а у оквиру које су запослени, заједно са донацијом компаније, прикупили више од 4,5 милиона динара, и на тај начин обезбедили куповину четири ЦТГ апарата и покретни колор ултразвук, који омогућавају праћење стања трудница и породиља 24 сата дневно, 7 дана у недељи. Такође, донацијом су обезбеђени и клима уређаји за ово породилиште.

Ова хуманитарна акција је само један у низу програма које НИС спроводи у оквиру друштвено одговорног пословања и на овај начин унапређује и побољшава здравствену негу у институцијама у Србији. Подршка младим нараштајима за НИС уједно представља и спровођење у праксу компанијског слогана  „Будућност на делу“. Упркос кризи у нафтно-гасном сектору, компанија је наставила да улаже у области друштвено одговорног пословања, а кроз хуманитарне пројекте само у 2015. години уложено је укупно 35,3 милиона динара.

Представници НИС-а и Клиничког центра Војводина у „Бетанији“
Представници НИС-а и Клиничког центра Војводина у „Бетанији“

„Захваљујући овој хуманитарној акцији запослених и наше компаније  показали смо и као појединци и као компанија да истински бринемо о заједници у којој послујемо, посебно о најмлађима  који су будућност наше земље. Нека ова успела акција буде мотив више да наставимо са хуманитарним активностима и покажемо да се будућност заиста пише срцем“, навела је Сања Лубардић, директор Функције за односе са јавношћу и комуникације, која је у име компаније НИС уручила донацију Клиничком центру Војводина.

Богдан Баста, експерт координатор за HSE и подршку интервенција – Погон „Ремонт“  је у име запослених НИС-а изјавио:

„Мени је част и задовољство да смо ми као запослени НИС-а уз подршку нашег менаџмента покренули и подржали ову акцију под називом  „Будућност се пише срцем“ и успели на овај начин да помогнемо да што више беба буде у овој земљи. И у наредном периоду наставићемо да  спроводимо ове акције у којима ће запослени учествовати“.

Донацију у име компаније су уручили Сања Лубардић, директор Функције за односе са јавношћу и комуникације, и Богдан Баста, запослени у НИСу
Донацију у име компаније су уручили Сања Лубардић, директор Функције за односе са јавношћу и комуникације и Богдан Баста, запослени у НИС-у

Тихомир Вејновић, управник Клинике за гинекологију и акушерство Клиничког центра Војводине је на свечаности поводом уручења донације изјавио:

„Ово је за нас велики дан. Пре свега је ово знак велике хуманости и доброте људи који су издвојили своја средства да би помогли у праћењу порођаја преко 6.500 породиља сваке године на нашој клиници. Поред апарата за кардиофотографију, овом донацијом смо добили и врло значајан ултразвучни апарат  помоћу кога  можемо врло брзо да откријемо поремећаје у самом процесу порођаја. Захваљујући овом хуманом делу и овој донацији ми ћемо побољшати квалитет надзора у порођају на нашој клиници“.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд