Бродско гориво

На речним правцима у Србији НИС на својим бункер станицама снабдева пловне објекте евро дизелом врхунског квалитета.

nis_piu_brodsko_gorivo

Наш евродизел омогућава максималне перформансе бродова, правилно паљење и беспрекоран рад мотора. Произведен по најстрожим произвођачким спецификацијама, квалитет евродизела је потпуно у складу са европским стандардом ЕН 590. За купце у транзитној флоти који се снабдевају преко царинског складишта, горива су јефтинија за износ ПДВ-а и акциза, у складу с важећим законским прописима Републике Србије.

nis_piu_brodovi_novi_sad Нови Сад 1252. км реке Дунава, на каналу Дунав-Тиса-Дунав на понтону 1 рафинерије Нови Сад

nis_piu_brodovi_novi_sad Прахово 861. км реке Дунав, складишта нафтних деривата Прахово

nis_piu_brodovi_novi_sad Смедерево 1116. км реке Дунав, пристан бр. 2 складишта нафтних деривата Смедерево

nis_piu_brodovi_novi_sad Београд

Тренутно НИС снабдева пловила на четири бункер станице на Дунаву – у Новом Саду, Прахову, Смедереву и Београду. Савремена бункер станица у Смедереву намењена је искључиво снабдевању погонским горивом домаће флоте која саобраћа на пловним путевима Републике Србије, капацитета је 165 тона, а њена логистика снабдевања осигурана је технолошком везом са резервоаром од 12.215 тона. Капацитет бункер станице у Новом Саду износи 2.000 тона а у Прахову 2.342 тоне. Складишни простор бункер станице Београд износи 110 тона, од чега је део намењен снабдевању домаће флоте која саобраћа на пловним путевима Републике Србије.

Значајан капацитет бункер станица обезбеђује велику стабилност у снабдевању, гарантујући завидан ниво залиха и могућност пружања услуге без застоја. У циљу заштите животне средине, као и на инсталацијама, на свим бункер станицама постоји савремена еколошка опрема у виду пловних мембрана и скимера за прикупљање истеклог горива са површине воде.

Циљ НИС-а је да у наредном периоду задржи лидерску позицију на тржишту бункерисања на средњем току Дунава, као и потенцијално ширење мреже бункер станица, како у Србији тако и у земљама региона.

Професионална пословна политика и флексибилни начини плаћања дозвољавају нам да стварамо дугорочне и пријатељске односе са бродарима. Основа за отворену и сигурну сарадњу између нас и клијената су два повезана документа која чине наш једнократни уговор. Будите слободни да преузмите Потврду о испоруци бродског горива и Опште услове продаје.

Такође, на свим бункер станицама НИС-а доступан је широк асортиман уља и мазива за потребе бродских мотора и пратеће опреме. Преузмите Опште услове продаје уља и мазива, као и Потврду о испоруци мазива.

Вашa питања и захтеве за снабдевање бродова погонским горивом и уљима и мазивима можете доставити на имјел адресу bunkerisanje@nis.eu, или нас контактирати телефоном:

 • домаћe бродске компаније – Никола Ђошан, моб. +381 64 8888985;
 • иностране бродске компаније – Ђорђије Шипчић, моб. +381 64 8224850.

 

У секцији ПРОИЗВОДИ:

 •  

  Моторно гориво

 •  

  Уље за ложење

  Енергетска горива за примену у индустрији

 •  

  Компримовани гас

  Ново еколошко гориво

 •  

  Гас у боцама

  ТНГ боце за домаћинство и индустрију

 •  

  Битумен

  Евро и полимер модификовани битумен за путеве

 •  

  Авио горива

  Снабдевање ваздухоплова висококвалитетним горивом

 •  

  Бродско гориво

  Снабдевање пловила евро дизелом врхунског квалитета

 •  

  Уља и мазива

  Уља, мазива и допунскe течности NISOTEC и G-Energy