Моторно гориво

Квалитет моторних горива директно утиче на рад и век мотора, као и на емисију издувних гасова, односно на квалитет ваздуха.

nis_piu_motorno_gorivo

Све врсте горива пролазе строгу и редовну лабораторијску контролу и одговарају захтевима „Правилника о техничким и другим захтевима за течне врсте горива нафтног порекла”,а европремијум BMB 95, G-Drive 100, Опти бензин 95, евродизел, G-Drive дизел  и Опти дизел одговарају и европским стандардима квалитета.

У складу с потребама потрошача, НИС нуди следеће врсте горива на својим бензинским станицама:

Врсте горива: Опис:
gdrive Нови премијум бензин 100 октана G-Drive 100 садржи активне компоненте које омогућавају ефикаснији рад мотора, побољшавају његове перформансе и позитивно се одражавају на његову исправност и дуговечност. Произведено према највишим технолошким стандардима, G-Drive 100 је гориво нове снаге које ће вашем мотору пружити професионалну заштиту, а вама сигурнију и узбудљивију вожњу. Специјална формула овог горива продужава радни век мотора и спречава настанак кварова. G-Drive 100 продаје се ексклузивно на Gazprom мрежи бензинских станица. Сазнајте више
G-Drive Дизел је премијум адитивирано дизел гориво које Вашем возилу пружа нову снагу, а Вама бољи осећај вожње. Синергија активних компоненти адитива и горива Евро 5 стандарда највишег квалитета, доприноси обнављању и повећању снаге мотора Вашег аутомобила до 7,8%. Више о G-Drive Дизел гориву можете пронаћи на следећој страници. Сазнајте више
Евро премијум БМБ 95 је гориво врхунског квалитета које потпуно испуњава најоштрије захтеве за Евро 5 емисионе стандарде за путничка возила. Намењен је возилима новије генерације, њиховом очувању, као и очувању животне средине, а квалитет евро премијумa БМБ 95 је у складу са европским стандардом квалитета бензина ЕН 228.
Наш евродизел врхунског квалитета омогућава максималне перформансе возила, правилно паљење и беспрекоран рад мотора чак и на изузетно ниским температурама. Мирнији рад, већа снага и мања потрошња јесу предности коришћења овог горива. Произведен по најстрожим произвођачким спецификацијама, квалитет евродизела је потпуно у складу са европским стандардом ЕН 590.
ОПТИ АУТОГАС прилагођен је уређајима за гас новије генерације. Економичност ауто-гаса огледа се у ниској цени, дужем веку трајања мотора, нижим трошковима одржавања возила, дужем периоду замене уља и свећица, дужем веку трајања катализатора. Са еколошког аспекта, знатно је повољнији од класичних моторних горива. Произведен по најстрожим произвођачким спецификацијама, квалитет ауто-гаса ОПТИ потпуно је у складу са европским стандардом ЕН 589.
cng Компримовани природни гас је природни гас који се компримује на притисак од 220-250 бара. Главни састојак је метан, који у поређењу са осталим дериватима има најмањи коефицијент емисије CО₂ по јединици ослобођене енергије и као такав доприноси побољшању квалитета ваздуха. Компримовани гас омогућава лакши старт и боље перформансе мотора. Ово гориво је за сада доступно само на НИС Петрол бензинској станици „Нови Сад 10“.
ОПТИ БЕНЗИН 95 је адитивирани бензин од 95 октана. Креиран је спајањем Евро Премијум БМБ 95 горива произведеног у НИС-овој рафинерији у Панчеву и посебно формулисаног адитива једног од највећих светских произвођача. Обогаћивањем стандардног бензина са високотехнолошким адитивом добијено је гориво чијом редовном употребом може доћи до смањења потрошње горива, ређих појава кварова на мотору и оптималне заштите мотора.
ОПТИ ДИЗЕЛ је адитивирано евро дизел гориво које се састоји од евро дизела и високо технолошког адитива једног од највећих светских произвођача. Специјално креирана формула оптималних састојака пружа заштиту мотора и омогућава стабилнији рад.

У секцији ПРОИЗВОДИ:

 •  

  Моторно гориво

 •  

  Уље за ложење

  Енергетска горива за примену у индустрији

 •  

  Компримовани гас

  Ново еколошко гориво

 •  

  Гас у боцама

  ТНГ боце за домаћинство и индустрију

 •  

  Битумен

  Евро и полимер модификовани битумен за путеве

 •  

  Авио горива

  Снабдевање ваздухоплова висококвалитетним горивом

 •  

  Бродско гориво

  Снабдевање пловила евро дизелом врхунског квалитета

 •  

  Уља и мазива

  Уља, мазива и допунскe течности NISOTEC и G-Energy