Моторно гориво

Квалитет моторних горива директно утиче на рад и век мотора, као и на емисију издувних гасова, односно на квалитет ваздуха.

nis_piu_motorno_gorivo

Све врсте горива пролазе строгу и редовну лабораторијску контролу и одговарају захтевима „Правилника о техничким и другим захтевима за течне врсте горива нафтног порекла”, а европремијум БМБ 95, евро БМБ 98, евродизел и премијум евродизел ULTRA D одговарају и европским стандардима квалитета.

У складу с потребама потрошача, НИС нуди следеће врсте горива на својим бензинским станицама:

Врсте горива: Опис:
gdrive Нови премијум бензин 100 октана G-Drive 100 садржи активне компоненте које омогућавају ефикаснији рад мотора, побољшавају његове перформансе и позитивно се одражавају на његову исправност и дуговечност. Произведено према највишим технолошким стандардима, G-Drive 100 је гориво нове снаге које ће вашем мотору пружити професионалну заштиту, а вама сигурнију и узбудљивију вожњу. Специјална формула овог горива продужава радни век мотора и спречава настанак кварова. G-Drive 100 продаје се ексклузивно на Gazprom мрежи бензинских станица. Сазнајте више
Евро БМБ 98 је намењен возилима новије генерације, али и старијим аутомобилима, јер обезбеђује бржи и стартнији мотор уз повећање економичности. Предности Евро БМБ 98 у односу на Евро премијум БМБ 95 су већа октанска вредност горива што даје већу снагу мотору, повећава његову економичност, те доприноси мирнијем и стабилнијем раду мотора. Поред тога, коришћење овог бензина доприноси очувању животне средине кроз смањење емисије штетних издувних гасова (садржи највише до 10 ппм сумпора у складу са европским стандардима).
Европремијум БМБ 95 је гориво врхунског квалитета које потпуно испуњава најоштрије захтеве за Евро 5 емисионе стандарде за путничка возила. Намењен је возилима новије генерације, њиховом очувању, као и очувању животне средине, а квалитет европремијумa БМБ 95 је у складу са европским стандардом квалитета бензина ЕН 228.
Наш евродизел врхунског квалитета омогућава максималне перформансе возила, правилно паљење и беспрекоран рад мотора чак и на изузетно ниским температурама. Мирнији рад, већа снага и мања потрошња јесу предности коришћења овог горива. Произведен по најстрожим произвођачким спецификацијама, квалитет евродизела је потпуно у складу са европским стандардом ЕН 590.
ТНГ ауто-гас прилагођен је уређајима за гас новије генерације. Економичност ауто-гаса огледа се у ниској цени, дужем веку трајања мотора, нижим трошковима одржавања возила, дужем периоду замене уља и свећица, дужем веку трајања катализатора. Са еколошког аспекта, знатно је повољнији од класичних моторних горива. Произведен по најстрожим произвођачким спецификацијама, квалитет ауто-гаса ТНГ потпуно је у складу са европским стандардом ЕН 589.
cng Компримовани природни гас је природни гас који се компримује на притисак од 220-250 бара. Главни састојак је метан, који у поређењу са осталим дериватима има најмањи коефицијент емисије CО₂ по јединици ослобођене енергије и као такав доприноси побољшању квалитета ваздуха. Компримовани гас омогућава лакши старт и боље перформансе мотора. Ово гориво је за сада доступно само на НИС Петрол бензинској станици „Нови Сад 10“.

У секцији ПРОИЗВОДИ:

 •  

  Моторно гориво

 •  

  Уље за ложење

  Енергетска горива за примену у индустрији

 •  

  Компримовани гас

  Ново еколошко гориво

 •  

  Гас у боцама

  ТНГ боце за домаћинство и индустрију

 •  

  Битумен

  Евро и полимер модификовани битумен за путеве

 •  

  Авио горива

  Снабдевање ваздухоплова висококвалитетним горивом

 •  

  Бродско гориво

  Снабдевање пловила евро дизелом врхунског квалитета

 •  

  Уља и мазива

  Уља, мазива и допунскe течности NISOTEC и G-Energy