Кикинда

У новоотвореном Парку науке у Кикинди постављени су тродимензионални наставни објекти попут Њутновог клатна, метео станице, соларног панела за производњу електричне енергије, жироскопа и генератора електричне енергије. Циљ пројекта је промоција природних наука међу ученицима основних и средњих школа, пре свега из области географије, физике, математике и метеорологије.

У оквиру конкурса „Заједници заједно“, компанија НИС је реновирала и адаптирала простор у кикиндској основној школи „6. октобар“ за ученике са сметњама у развоју. Реконструкцијом простора, санацијом тоалета и адаптацијом других делова школе, знатно су олакшане њихове свакодневне активности. Овим пројектом започета је трансформација школе у центар за пружање стручне подршке деци са сметњама у развоју у општини Кикинда, али и свој другој деци.

Мамутфест 2015 организован је у периоду од 11. до 13. септембра 2015. године захваљујући подршци Министарства трговине, туризма и телекомуникација, компаније НИС кроз програм Заједници заједно и Општине Кикинда.

Овогодишњу манифестацију посетило је преко 4000 посетилаца, највише деце предшколског и основношколског узраста.