Нови Сад

Мозаик површине 621 квадратни метар био је склопљен на Тргу Светозара Милетића и његовом у целодневном склапању је учестовало 300 волонтера из свих крајева Србије, подељених у осам тимова међу којима је један био и тим назван по Нафтној индустрији Србије. Сви неопходни материјали послати су Гинисовој комисији која би требало званично да потврди обарање светског рекорда. Мозаик су између осталог красили бела голубица као симбол града Новог Сада и познати сат са Петроварадинске тврђаве који подсећа да је пет минута до дванаест и важан тренутак да више пажње посветимо нашој планети.

Мозаик су између осталог красили бела голубица као симбол града Новог Сада и познати сат са Петроварадинске тврђаве који подсећа да је пет минута до дванаест за нашу планету

Скупљање чепова почело је још 2012. године, а до данас је прикупљено 100 тона пластичних чепова чиме је помогуто осамнаесторо малишана. Нафтна индустрија Србије је међу првима препознала значај овог пројекта и подржала идеју организације куповином комбија „КомбиЧеп” путем конкурса „Заједници заједно” у 2015. години. НИС је већ почетком 2016. Поставио и кутије за одлагање пластичних чепова у својим пословним центрима у Београду, Новом Саду, Зрењанину, Панчеву и Нишу, тако да је у 2016. години прикупљено више од 500.000 чепова у НИС-овим представништвима.

Скупљање чепова почело је још 2012. године, а до данас је прикупљено 100 тона пластичних чепова чиме је помогуто осамнаесторо малишана

Догађају су присуствовали и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

У склапању мозаика је учестовало 300 волонтера из свих крајева Србије, подељених у осам тимова међу којима је један био и тим назван по Нафтној индустрији Србије

Манифестација склапања мозаика у организацији „Чепом до осмеха” је такође процењена као веома значајна за промоцију Новог Сада и Србије на светском нивоу, посебно неколико година уочи догађаја који ће бити организовани 2021. године у Новом Саду, будући да је град проглашен Европском престоницом културе за ту годину и Европском престоницом младих 2019.

У Електротехничкој школи „Михајло Пупин“ у Новом Саду отворен је парк обновљивих извора енергије. У парку су инсталирани соларни фотонапонски панели, који су постављени уз постојећи ветрогенератор, соларни колектор за загревање воде и соларну пећ.

НИС је помогао опремање Едукативно-радног центра у Новом Саду за одрасле особе са аутизмом. Пројекат опремања мултимедијалне радионице има за циљ едукацију и радно оспособљавање корисника центра. Пројекат је реализован у сарадњи са Савезом организација за подршку особама са сметњама у развоју – СОПОР Нови Сад.

Други по реду фестивал „Добро дошли на Насеље 2“, у организацији групе грађана „Ново културно Насеље“, одржао се на више локација на Новом Насељу у Новом Саду. Програм су сачињавали: спортске активности, креативне радионице, инсталације, перформанси, плесне тачке, позоришне представе, изложба фотографија, излагачи примењених уметности, аниматорски наступи, музички концерти, програми намењени здравој исхрани, екологији и очувању животне средине и многи други. Фестивал посетило је око 2500 људи.

Преко 50.000 посетилаца посетило је 15. Фестивал уличних свирача који је уз подршку коју је компанија НИС обезбедила у оквиру програма „Заједници заједно“ одржан од 3. до 5. септембра у Новом Саду. Овогодишња манифестација окупила је преко 150 најбољих уметника из државе, региона, Европе и света, а током три дана колико је трајао фестивал изведено је око 80 различитих музичких и уметничких програма.

Највећа манифестација дечијег уметничког стваралаштва у Војводини, Змајеве дечије игре, одржана је традиционално у периоду од 3. до 7. јуна 2015. године у Новом Саду. Више од 9000 деце и око 150 уметника учествовало је у програмском садржају фестивала. Организоване су научне и уметничке радионице, а програм је употпуњен и концертима класичне и популарне музике, уз учешће бројних хорова, дечијих и студентских оркестара, као и музичких група.

У Новом Саду, од 26. маја до 3. јуна љубитељи позоришне уметности имали су прилику да уживају у разноврсном програму јубиларног 60. Стеријиног позорја.