Панчево

НИС традиционално подржава Панчевачки џез фестивал у оквиру програма "Заједници заједно"
НИС традиционално подржава Панчевачки џез фестивал у оквиру програма „Заједници заједно“

На овогодишњем фестивалу учествују престижни светски и домаћи џез уметници попут гитаристе Џона Скофилда,  џез пијанисткиње и композиторке Мајре Мелфорд, легендарног  италијанског  трубача  Енрикеа Рава и многих других. У домаћој понуди између осталог, представљају се уметници попут састава Sound sculptures, бенда  чувеног џез пијанисте и члана Биг бенда РТС-а  Ивана Алексијевића, као и Лазар Тошић  квартер и Марко Ђорђевић.

НИС  традиционално подржава овај музички фестивал  са циљем да допринесе развоју и промоцији културних вредности и развоју града Панчева у складу са својим корпоративним слоганом“ Будућност на делу“.

Програм “Заједници заједно” осмишљен је са циљем унапређења квалитета живота и развоја локалних заједница у којима НИС послује. Компанија већ осму годину заредом успешно реализује и подржава друштвено одговорне пројекте у 11 градова и општина:  Београд, Нови Сад, Ниш, Чачак, Панчево, Зрењанин, Кикинда, Нови Бечеј, Житиште, Кањижа и Србобран.

Рестаурација Народног музеја Панчево обухватила је Свечану салу и све осликане површине на згради, чиме су створени услови за отварање сталне музејске поставке у овој установи културе

Уз подршку коју је компанија НИС обезбедила у оквиру програма „Заједници заједно“ одржан је IV Green Days Festival. Овогодишњи фестивал сматра се, по оцени организатора и гостију, најуспешнијим до сада.

НИС је подржао интернационални карневал у Панчеву који се одржавао од 15. до 19. јуна. У питању је највећа карневалска манифестација у земљи, којој присуствује велики број посетилаца, учесника, амбасадора и високих званичника из земље и иностранства, што фестивалу даје интернационални карактер.